субота, 28 липня 2012 13:40

На Миколаївщині заступника керівника штабу опозиції міліціонери волокли по асфальту?

На Миколаївщині заступника керівника штабу опозиції міліціонери волокли по асфальту?
Адвокат стверджує, що затримання незаконне. Фото: tsn.ua

Міліція затримала заступника керівника Первомайського виборчого штабу Об'єднаної опозиції "Батьківщина" Людмилу Нікіткіну. Про це повідомили у прес-службі Об'єднаної опозиції з посиланням на адвокатів, назвавши таке затримання незаконним.

"У п'ятницю ввечері у Первомайську (Миколаївська область) 5 чоловіків у цивільному схопили жінку біля власного під'їзду і намагалися насильно затягти її до автомобілю з одеськими номерами. Вона почала кричати і пручатися, після чого її повалили на землю і почали тягнути по асфальту. Нападники відступили лише після того, як на крики збіглися сусіди", - йдеться у повідомленні.

На місце події прибули адвокати і керівник Первомайського УМВС. Особи, які назвалися працівниками міліції, відмовилися показати свої службові посвідчення і документи про затримання.

За словами адвокатів, після цього керівник міського УМВС запропонував з'ясувати все у первомайському райвідділі, однак, саму Нікіткіну насправді повезли у Миколаїв.

"У Миколаєві жінку допитували без адвоката до 3-ої години ночі, вчиняючи психологічний тиск і намагаючись вибити якісь свідчення проти опозиції", - повідомили адвокати.

У опозиції наголошують, що таким чином влада тисне на кандидата по 132-му мажоритарному виборчому округу Аркадія Корнацького. Тиск на Корнацького розпочався одразу після того, як стало відомо, що він буде балотуватися на окрузі від Об'єднаної опозиції "Батьківщина" і має всі шанси перемогти на виборах, зазначають у прес-службі.

В Об'єднаній опозиції вимагають від влади негайно припинити тиск на Корнацького і звільнити з-за грат Нікіткіну.

Крім того, в опозиції закликають омбудсмена Валерію Лутковську звернути свою увагу на беззаконня, яке вчиняють працівники миколаївської міліції.

Також Об'єднана опозиція на Миколаївщині розпочинає акції протесту проти беззаконня і репресій, які здійснює влада.

Зараз ви читаєте новину «На Миколаївщині заступника керівника штабу опозиції міліціонери волокли по асфальту?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути