Ексклюзиви
вівторок, 10 липня 2012 15:24

Спецтема: Боротьба за "мову"

Черкаський суд відпустив двох опозиціонерів- учасників "черкаського побоїща"
6

Фото: Захар Колісніченко

Сьогодні в Соснівському районному суді м. Черкаси відбувся розгляд справ затриманих 6-го липня на Соборній площі протестувальників. Координатора черкаської опозиції Миколу Булатецького, його сина, депутата міської ради Максима Булатецького та голову черкаського районного штабу "Удару" Ярослава Нищика обвинувачують за статтею 185 "Злісна непокора законному розпорядженню або вимозі працівника міліції...".

О 9.00 В приміщенні суду чекає засідання Ярослав Нищик, 26 років.

6-го липня його проволокли площею в палатці, потоптали потім затримали.

Згодом приходять Микола та Максим Булатецькі. Микола у синіх джинсах та футболці "Юлі — волю!", Максим — у вишиванці. В фойє другого поверху ще кілька свідків подій 6-го липня.

О 9.55 Ярослав з адвокатом заходить до кабінету судді Чепурного В.П. Свідків не кличуть.

О 10.00 Ярослав виходить з кабінету:

"Справу закрито за відсутністю складу правопорушення, "- каже присутнім.

Після Ярослава до кабінету того ж судді заходить Максим Булатецький. За півгодин виходить: справу теж закрили.

"В пояснювальній частині мені інкримінують злісну непокору, а статтю вписують порушення організації й проведення мітингів, - каже Максим Булатецький, - також в протоколі записано іншою рукою, що я вчиняв біль міліціонерам і "штофхав", через "ф"".

Об 11.05 до зали судових засідань №2 запрошують Миколу Булатецького. В зал суду також заходять депутати обласної ради Володимир Гресь та Анатолій Бондаренко. Суддя Бащенко С. М. Зачитує звинувачення: відмова виконувати рішення суду, злісна непокора міліціянтам, завдання міліціянтам фізичного болю та використання нецензурної лексики.

"Я просто проводив зустріч з виборцями, як депутат міської ради. Так, я попросив людей перенести намети вбік площі, бо на той час монтували сцену для концерту. "Свободі" сказали прибрати намет, то вони прибрали. Мені ніяких судових рішень не зачитували. Потім я побачив як мій син рятує Ігоря Сичова, а міліція в'яже його. Я ж не міг стояти? Потім і мене скрутили, протаскали по асфальті і по яйцях били. Я й опору не чинив майже, бо не міг. Зараз аж соромно, - каже Микола Булатецький. Потім розгортає плакат з фотографіями подій 6-го липня і розповідає про події судді.

Засідання триває 35 хвилин, після чого суддя відправився до нарадчої кімнати. Вирок обіцяли оголосити до 15:00.

Станом на 14:55 вироку ще немає.

Зараз ви читаєте новину «Черкаський суд відпустив двох опозиціонерів- учасників "черкаського побоїща"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути