понеділок, 26 грудня 2011 14:43

Ректору Прикарпатського університету принесли гарбуза як "ворогу медіа №1"

Ректору Прикарпатського університету принесли гарбуза як "ворогу медіа №1"

Журналісти Івано-Франківської області провели конкурс "Створюємо список ворогів медіа-2011" й вручили його переможцю гарбуза.

Як стало відомо Gazeta.ua, серед численних номінантів у відкритому голосуванні з аргументуванням кожної кандидатури переміг ректор Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника - Богдан Остафійчук. Таким чином, прикарпатські журналісти визначили людину, яка найбільше перешкоджає діяльності ЗМІ у регіоні.

"Він переміг за те, що під час засідання вченої ради усередині грудня вигнав журналістів із заходу. Хочемо дати йому можливість усвідомити негативний характер власних дій", - підкреслили організатори конкурсу.

Основними конкурентами Остафійчука стали депутат Івано-Франківської обласної ради від ВО "Свобода", член комісії з питань засобів масової інформації і свободи слова Ярослав Ткачівський, який посів друге місце, а також мер Калуша Ігор Насалик і екс-голова Івано-Франківської ОДА Микола Палійчук, які набрали однакову кількість голосів й отримали відповідно "бронзу".

Слід відзначити, що на першу годину дня була призначена прес-конференція голови Івано-Франківської ОДА, але натомість журналісти зібрались у Прикарпатському університеті для вручення премії ректору. Але на зустріч Остафійчук не вийшов, а його кабінет виявився зачиненим.

У кабінеті ж проректора вишу гарбуза приймати відмовились. Тож нагороду "ворогу прикарпатської преси №1" залишили під ректорськими дверима.

"Журналісти відчули образу колег, яких вигнав ректор, як свою власну. Тому прийшло багато медійників - ми проявили журналістську солідарність. Думаю, ректор зрозумів і ніколи в житті більше не захоче перемагати у цій номінації", - підкреслив один з учасників акції Руслан Коцаба.

За словами активістів, створення списку ворогів медіа - лише один із результатів акції.

"Наразі обговорюється ідея, щоб у наступному році номінувати не лише ворогів, а й друзів медіа. Тобто тих, хто активно сприймає критику і не йде на конфлікт з медіа, розуміючи, що журналісти всього лише виконують свою роботу", - зауважили мас-медійники.

Зараз ви читаєте новину «Ректору Прикарпатського університету принесли гарбуза як "ворогу медіа №1"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути