Ексклюзиви
субота, 03 грудня 2011 14:09

Уряд зглянувся над одинокими матерями та відкликає проект про допомогу

Уряд зглянувся над одинокими матерями та відкликає проект про допомогу

Законопроект, який обмежував права сімей з дітьми на отримання матеріальної допомоги, буде відкликаний урядом з Верховної Ради. Про це заявив перший віце-прем'єр - міністр економічного розвитку і торгівлі України Андрій Клюєв.

"Ми не дозволимо вводити ніяких додаткових довідок або обмежень. Навпаки, ми зобов'язані збільшувати допомогу і максимально спрощувати всі процедури", - заявив він, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Держава повинна стимулювати підвищення народжуваності. Молоді матері повинні відчувати турботу і підтримку", - вважає Клюєв.

Також цей законопроект розкритикував голова Верховної Ради Володимир Литвин, пише "Українська правда".

"У неділю я читатиму, аналізуватиму, розписуватиму документи, і сподіваюся, що там є цей лист (лист Кабінету Міністрiв про відкликання законопроекту). Я з радістю дам команду відправити його (законопроект) назад", - сказав Литвин журналістам у Новограді-Волинському (Житомирська обл.) в суботу.

Як повідомлялося, відповідний законопроект, внесений на розгляд парламенту 29 листопада 2011 року, пропонував ввести для отримання цієї допомоги необхідність додаткового надання довідки про склад сім'ї, а також про доходи всіх її членів.

Також передбачалося обмежити право на отримання допомоги на дитину одиноким матерям, у яких середньомісячний дохід перевищує величину, яка розраховується як сума встановлених на момент звернення відповідних прожиткових мінімумів для кожної дитини і середньої зарплати в галузях економіки.

Зараз ви читаєте новину «Уряд зглянувся над одинокими матерями та відкликає проект про допомогу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути