Ексклюзиви
середа, 16 листопада 2011 16:16

Владу попереджують про неконтрольований соціальний вибух

Владу попереджують про неконтрольований соціальний вибух

Прем'єр Микола Азаров відверто бреше, коли говорить, що за час діяльності його уряду жодна соціальна виплата не була заморожена.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав "нунсівець" Тарас Стецьків.

"З другого півріччя уряд через внесення змін до закону про бюджет на 2011 рік фактично ліквідував надбавки і доплати чорнобильцям, афганцям, дітям війни і багатьом іншим категоріям громадян. Це викликає стихійний спротив населення. Тому що на Євро-2012 знаходяться 10 мільярдів гривень, з яких 30 відсотків відкатів іде у кишені олігархам, а на чорнобильців і афганців у уряду Азарова грошей немає. Кабмін проводить політику в інтересах не населення, а декількох олігархічних сімей, які і без того багаті і отримують надприбутки за рахунок паразитування на державному бюджеті", - зазначив він.

За словами депутата, влада неспроможна справлятися із соціальним напруженням в країні.

"В багатьох областях України чорнобильці, афганці захоплюють відділення Пенсійного фонду через те, що уряд припинив їм виплати надбавок та компенсацій, передбачених законодавством. Це, напевне, є прямим наслідком економічної політики Кабміну. Якщо так далі буде продовжуватися, це призведе до неконтрольованого соціального вибуху по всій країні", - наголосив Стецьків.

"Уряд не має можливості платити і починає відверто маніпулювати навіть з тими базовими ставками пенсій, які гарантовані іншими законами. Вони зрізали з пенсій декількох мільйонів чорнобильців по 10-15 гривень, от і утворилася економія. Після того хтось дивується, чому їх на вилах не виносять із Кабінету Міністрів. Скоро винесуть", - додав політик.

Зараз ви читаєте новину «Владу попереджують про неконтрольований соціальний вибух». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

26

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути