вівторок, 14 червня 2011 11:55

Янукович вимагає від Ради негайно підвищити пенсійний вік

Янукович вимагає від Ради негайно підвищити пенсійний вік

Президент Віктор Янукович вимагає від парламенту розглянути на цьому тижні законопроект про пенсійну реформу, який передбачає підвищення пенсійного віку.

За даними Zn.ua доопрацьований урядом законопроект про пенсійну реформу, як і раніше містить безліч непопулярних норм. Зокрема, документом передбачається підвищити пенсійний вік для жінок з 55 до 60 років протягом 10 років.

Окрім того планується збільшити мінімально необхідний страховий стаж для отримання пенсії за віком з 5 до 15 років і підвищити нормативну тривалість страхового стажу для призначення пенсії за віком у мінімальному розмірі для жінок з 20 до 30 років і для чоловіків - з 25 до 35 років.

Не змінилися пропозиції щодо збільшення віку виходу на пенсію для чоловіків-держслужбовців - 62 роки. Водночас передбачається, що з 2013 року скасовується право на продовження роботи на держслужбі після досягнення пенсійного віку.

Крім того передбачається збільшення вислуги військовослужбовців, необхідної для отримання пенсії з 20 до 25 років.

Гарант також вимагає негайного законопроекту про гарантії виконання судових рішень. При цьому документом вносяться зміни до законопроектів, що стосуються соціального забезпечення. Зокрема, передбачено, що соціальні виплати та пільги чорнобильців, афганців, ветеранів та інвалідів війни, міліціонерів, шахтарів, медиків і вчителів відтепер будуть регулюватися не законами, прийнятими Верховною Радою, а Кабінетом міністрів у ручному режимі.

При цьому в законопроекті вказується, що порядок і розмір виплат щорічно встановлюється Кабміном з урахуванням реальних фінансових можливостей держави. Це означає, що уряд може відмовити пільговим категоріям громадян соціальної допомоги, якщо вирішить, що в бюджеті на це немає грошей. 

Раніше парламент відправив на доопрацювання уряду законопроект щодо пенсійної реформи. Водночас документ повернувся до Раду вже за день.

Зараз ви читаєте новину «Янукович вимагає від Ради негайно підвищити пенсійний вік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

29

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути