понеділок, 30 травня 2011 18:14

Через фото Януковича звільнили військового начальника

Начальника військової частини у Хмельницькому полковника Василя Денисюка звільнили після публікації фото, на якому зображений стенд із скомпільованим зображенням двох президентів.

У його частині на інформаційному стенді до портрета екс-президента Віктора Ющенка приклеїли фото голови Віктора Януковича. Коли саме це було зроблено наразі невідомо. Але 26 травня фото побачили місцеві журналісти, які брали участь у прес-турі "Один день у спецназі".

Фото хмельницького фотографа Віталія Тараненка опублікувала агенція Уніан.

"Мабуть, у ньому якийсь потяг журналістській заговорив, - розповідає кореспонденту Gazeta.ua один з військових. - Сфотографував, ну й добре. Але ж комусь скажи, покажи. Навіщо ж гадити в колодязь, з якого через п'ять хвилин буде пити! Тепер ніяких журналістів на територію частини не пускатимуть. А якщо й пустять, то перевірятимуть відзняте фото та відео. Журналіст не подумав, що за цим стоять людські долі. В командира двоє дітей, йому б ще служити та служити. А його беруть та звільняють. Невідомо чому. Командир відповідає за все. Він міг це і не бачити, бо за стенди відповідають інші посадові особи. Але його зробили крайнім. За великим рахунком навіщо на полігоні ця агітація. Нема куди гроші витрачати?"

За словами нашого співрозмовника після публікації фото до військової частини того ж дня приїхала перевірка з 10 людей. Їх очолював начальник управління соціально-психологічної роботи генштабу генерал-майор Копаниця. Після роботи комісії звільнили начальника частини, де проходив захід для журналістів.

"Журналісти отримали купу екстриму та задоволення. А цей випадок - ложка дьогтю в бочці меду. Він заступник редактора "Подільській кур'єр". Колеги з газети засудили його вчинок, ставляться до нього зі зневагою. Вони підписали колективний лист від обласної державної ТРК "Поділля-центр" до міністра оборони, на начальника генштабу, командувача сухопутних військ. Пишуть, що засуджують вчинок колеги".

Зараз ви читаєте новину «Через фото Януковича звільнили військового начальника ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

31

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути