Ексклюзиви
понеділок, 30 травня 2011 16:28

Україні поставили двійку за боротьбу з корупцією

Україні поставили двійку за боротьбу з корупцією

Україна пасе задніх у боротьбі з корупцією.

Про це заявив директор комісії запобігання корупції у Словенії Горан Кліменчич, презентуючи звіт виконання Україною Стамбульського плану по боротьбі з корупцією.

"Я 7 років займаюся моніторингом ситуації з боротьбою з корупцією в Україні. Якщо б мене попросили описати шлях, який пройшла Україна. Я б сказав, що вона пасе задніх. Я можу порівняти Україну з Узбекистаном, Таджикистаном та Вірменією, але вони виглядають краще. Ми підготували для України пакет рекомендацій як подолати корупцію, однак з 24 виконана лише одна. Якби я повернувся додому і показав таку оцінку своїм дочкам, мені б було соромно", - зазначив він.

За словами Кліменчича, з таким рейтингом знайомляться інвестори і на його основі вони формують своє уявлення про Україну.

Як йдеться у документі, Україна, зокрема не виконала заходи, що стосуються криміналізації корупції.

"Наприклад немає законопроектів стосовно державної особи, які передбачають, що до державної особи, яка вчинила корупційцні дії будуть затосовуватися санкції конфіскації майна. Спеціалізовані правоохоронні органи не проводять фінансових розслідувань", - зауважується у звіті.

Звіт було презентовано на засіданні парламентського комітету з питань боротьби з оргзлочинністю презентували звіт стосовно другого раунду моніторингу Стамбульського плану дій в рамках мережі по боротьби з корупцією для Східної Європи та центральної Азії.

Звіт затвердили у грудні 2010 року у штаб-квартирі ОЕСР у Парижі.

Зараз ви читаєте новину «Україні поставили двійку за боротьбу з корупцією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути