субота, 28 травня 2011 14:24

Проект закону про вибори народних депутатів: прохідний бар'єр - 5%, блокам "вхід заборонений"

Проект закону про вибори народних депутатів: прохідний бар'єр - 5%, блокам "вхід заборонений"

Доопрацьований проект закону України "Про вибори народних депутатів України" містить норму про підвищення прохідного бар'єру для партій до 5%. Даний проект оприлюднено на сайті Міністерства юстиції.

Згідно документу, кандидати у депутати, включені до виборчого списку партії, який отримав менше 5% голосів виборців, які взяли участь у голосуванні, права на участь у розподілі депутатських мандатів не мають.

Також згідно проекту 50% депутатів парламенту будуть обиратися за партійними списками, інші 50% - по одномандатних округах. Крім того, проект закону забороняє участь у виборах до Верховної Ради блоків.

Також проект закону про вибори народних депутатів України містить інформацію про те, що в бюлетені для голосування буде виключена графа "Проти всіх".

Нагадаємо, вчора міністр юстиції Олександр Лавринович повідомив, що проект закону про вибори народних депутатів України буде переданий на експертизу до Венеціанської комісії та провідної установи у галузі виборчого права - Міжнародної фундації виборчих систем (США).

Міністр нагадав, що так званий "технічний" варіант проекту закону був розроблений Міністерством юстиції на підставі концептуальних пропозицій, розроблених Робочою групою при президентові України з питань удосконалення законодавства про вибори та схвалених главою держави.

Відзначимо, 23 квітня повідомлялось, що в проекті закону про вибори народних депутатів Міністерство юстиції пропонує збільшити прохідний бар'єр до ВР на 2 п.п. - до 5%.

Зараз ви читаєте новину «Проект закону про вибори народних депутатів: прохідний бар'єр - 5%, блокам "вхід заборонений"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути