середа, 25 травня 2011 11:33

Янукович відхрестився від Митного союзу на користь Європи

Янукович відхрестився від Митного союзу на користь Європи

Головним пріоритетом зовнішньої політики України є інтеграція в Європейський Союз.

Про це заявив президент Віктор Янукович в інтерв'ю Bloomberg.

"Ми готові підписати угоду про асоціацію цього року. Ми хочемо, щоб в цій угоді були прописані перспективи вступу України в ЄС", - сказав він.

За словами глави держави, вступ до Митного союзу Росії, Білорусі та Казахстану позбавить Україну шансів досягти угоди з ЄС про інтеграцію.

"Росія була, є і буде нашим стратегічним партнером. Ми зараз шукаємо механізми співпраці. Думаю, ми можемо досягти угоди, яка дозволить нам працювати з Митним союзом в тій мірі, яку допускають українські закони і наші зобов'язання перед Світовою організацією торгівлі", - підкреслив Янукович.

Видання нагадало, що 18 квітня президент Єврокомісії Жозе Баррозу заявив у Києві про можливість підписання угоди про асоціацію України з ЄС вже цього року, додавши, що обидві сторони досягли прогресу в погодженні безвізового режиму.

Зазначимо, що 19 травня Верховна Рада прийняла постанову, у якій зазначається, що європейська інтеграція визначається одним із головних зовнішньополітичних пріоритетів нашої держави, і основним першочерговим завданням на найближчу перспективу є завершення переговорів та підписання Угоди про створення зони вільної торгівлі між Україною та ЄС як невід'ємної частини Угоди про асоціацію з ЄС.

Переклад: Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Янукович відхрестився від Митного союзу на користь Європи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути