Ексклюзиви
вівторок, 17 травня 2011 14:21

Чехія "помстилась" Україні вигнанням українського військового

Чехія "помстилась" Україні вигнанням українського військового

Чехія висилає військового аташе України у відповідь на висилку співробітників чеського посольства в Києві, повідомляє директор департаменту інформаційної політики МЗС України Олег Волошин.

"Нам дуже шкода, що у відповідь було прийнято рішення про оголошення персоною нон-грата військового аташе України в Чеській Республіці", - сказав він на брифінгу у вівторок у Києві.

"Нам не було сказано, що нашого аташе в чомусь звинувачують. Було чітко сказано, що це крок у відповідь (на висилку чеських дипломатів з Україною - ред.)", - додав він.

Волошин висловив сподівання, що на цьому в дипломатичному скандалі буде поставлена ??крапка і те, що трапилося, не вплине на подальший розвиток українсько-чеських відносин.

МЗС поки не повідомило імені військового аташе.

Як повідомлялося, аташе з питань оборони посольства Чехії полковник Зденек Кубічек і військовий аташе майор Петра Навотна здійснювали в Україні шпигунську діяльність зі збору інформації військово-технічного і військово-політичного характеру з обмеженим доступом. Україна оголосила їх персонами нон-грата з наступною висилкою з країни.

Раніше глава МЗС Чехії Карл Шварценберг висловив думку, що висилка двох чеських дипломатів з України може бути помстою за надання політичного притулку екс-міністру економіки Богдану Данилишину.

Зараз ви читаєте новину «Чехія "помстилась" Україні вигнанням українського військового». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути