понеділок, 21 березня 2011 18:01

Спецтема: Війна у Лівії

Путін з Медведєвим не дійшли згоди, як ставитися до подій у Лівії

Путін з Медведєвим не дійшли згоди, як ставитися до подій у Лівії

Прем'єр-міністр РФ Володимир Путін порівняв військову операцію Заходу в Лівії з хрестовим походом. Заявив, що ніхто не має права втручатися у внутрішньополітичні конфлікти ззовні.

Путін розкритикував резолюцію Ради безпеки ООН щодо Лівії, назвавши її "неповноцінною і ущербною".

"Це мені нагадує середньовічний заклик до хрестового походу, коли хтось закликав когось іти в певне місце і щось звільняти", - заявив російський прем'єр.

Крім того, він охарактеризував політику США щодо втручання в конфлікти в інших країнах як стійку тенденцію, в якій немає ні совісті, ні логіки. Російський прем'єр згадав те, як під час президентства Білла Клінтона відбувалося бомбування Белграда, а під час президентства Джорджа Буша-старшого та Джорджа Буша-молодшого - Іраку та Афганістану.

За його словами, за жодним параметром лівійський режим не відповідає критеріям демократичної країни, але це "не означає, що комусь дозволено втручатися у внутрішньополітичний конфлікт, навіть озброєний, ззовні, захищаючи одну зі сторін".

Крім того, у зв'язку з подіями в Лівії Путін відзначив правильність рішення російської влади зміцнювати обороноздатність країни. Свої заяви голова уряду зробив в Удмуртії на зустрічі з робітниками Воткінського заводу, який випускає ракети.

У той же час, президент Росії Дмитро Медведєв вважає неприпустимим висловлювання про "хрестові походи" з приводу ситуації в Лівії.

Військова операція Заходу проти режиму лівійського лідера Муаммара Каддафі, в якій беруть участь, зокрема, Франція, Велика Британія і США, почалася увечері 19 березня. Союзники провели бомбардування позицій прихильників Каддафі, після чого він спочатку пригрозив Заходу затяжною війною, проте пізніше було оголошено про припинення з його боку вогню.

Зараз ви читаєте новину «Путін з Медведєвим не дійшли згоди, як ставитися до подій у Лівії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути