четвер, 10 березня 2011 19:43

Тягнибок зізнався, що Дзержинський у Запоріжжі - це загальна "розмальовка"

Тягнибок зізнався, що Дзержинський у Запоріжжі - це загальна "розмальовка"

Пам'ятник Дзержинського у Запоріжжі - це своєрідний науковий посібник, який розмальовують кожний другий тиждень усі, кому не ліньки.

Про це заявив голова ВО "Свобода" Олег Тягнибок, коментуючи засудження активіста ВО "Свобода" Юрія Гудименка на два роки умовно через розфарбування вищезгаданого монумента.

На переконання Тягнибока, рішення суду щодо Гудименка є "несправедливим, упередженим, юридично необґрунтованим". "Це є типове політичне замовлення проти українського націоналіста, його переслідування", - зазначив політик.

Він нагадав, що Гудименка затримали у новорічну ніч нібито за підозрою у підриві пам'ятника Сталіну.

"Потім з'ясувалось, що він до того не мав жодного відношення - вони його відпустили. Але потім, щоб, очевидно, якось зберегти своє обличчя, вони через прокуратуру поновлюють справу, яка кілька місяців назад вже була закритою - з приводу розмалювання пам'ятника Дзержинському. Цей монумент у Запоріжжі - своєрідний науковий посібник. Його розмальовують кожний другий тиждень усі, кому не ліньки. І лише зараз Гудименка судили за тією справою", - розповів голова "Свободи".

За його словами, це все робиться, аби продемонструвати те, як влада бореться з проявами патріотизму та антибільшовицької позиції.

"Це демонстрація узаконення українофобії. Ми обурені, що стільки часу хлопця утримували під арештом. Тут злочинців, які крадуть вагонами, які вбивають людей, відпускають, і вони навіть до суду не приходять. А Гудименко - такий величезний злочинець, що його треба було три місяці тримати за ґратами, добами до нього адвокатів не пускати, родичів, абсолютно не реагувати на акції протесту. То яку державу в нас будують?" - резюмував Тягнибок.

Нагадаємо, сьогодні активіста ВО "Свобода" Юрія Гудименка засудили до двох років позбавлення волі умовно за розмалювання пам'ятника Дзержинського у Запоріжжі. Відповідне рішення прийняв Жовтневий районний суд Запоріжжя.

Зараз ви читаєте новину «Тягнибок зізнався, що Дзержинський у Запоріжжі - це загальна "розмальовка"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

65

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути