середа, 30 січня 2013 06:12

"Вони почали – ми завершимо!" - У Черкасах вшанували пам'ять Героїв Крут
18

Фото: Фото: Захар Колісніченко

Близько трьох сотень осіб зібралися на майдані Хмельницького в Черкасах в честь Дня пам'яті Героїв Крут. У руках тримали партійні прапори ВО "Батьківщина", ВО "Свобода", "Фронту змін" та молодіжних патріотичних організацій.

Учасникам акції також роздали смолоскипи. Частина з них - саморобні. Більше ж придбані у магазині. За непідтвердженими даними, такий смолоскип коштує 40 гривень. Факелами, як стверджували учасники ходи, їх забезпечили ВО "Свобода" та невизнаний переможець парламентських виборів на 194 окрузі Микола Булатецький.

"Не дивно, що так багато молоді. Подвиг тих молодих хлопців надихає нас нині. Вони не побоялися піти на вірну смерть проти дивізії Муравйова. Вони - приклад для наслідування", - заявила учасниця акції Діана.

Серед активістів було найбільше хлопців і дівчат віком до 25 років.

"Герої не вмирають. Вмирають вороги! Наша земля – наші герої! Крутяни воювали – ліберали мігрували! Ваш подвиг – нам приклад!" - вигукував у гучномовець виконувач обов'язків голови Черкаської обласної організації ВО "Свобода" Юрій Ботнар.

Під час смолоскипної ходи також тримали банер із написом "Вони почали – ми завершимо!". Перед колоною несли блакитно-жовтий державний прапор та прапор ВО "Свобода". Попереду всіх крокував хлопець з барабаном.

Крім того, колону супроводжували близько десяти міліціянтів.

"Пам'ятай чужинець, тут господар - українець! Герої не бухали – герої воювали! Побачиш Табачника – дай йому підсрачника!" - скандувала молодь.

На підтримку акції сигналили автівки, вигукували перехожі. Декілька осіб приєдналися до ходи.

На Театральній площі біля пам'ятника Тарасові Шевченку колона зупинилась, троє священників провели панахиду за загиблими у бою під Крутами студентами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Вінниці смолоскипний марш у память Героїв Крут провели під бій барабанів

"Чи готові зараз ми бути патріотами своєї держави? Своєї історії, мови, віри та своїх національних цінностей? Ми у себе вдома! Шо нам іще треба? От ті хлопці були справжніми патріотами!" - звернувся до людей голова громадської організації "Воля ХХІ" Назар Обідзінський.

На завершення заходу представники молодіжних організацій демонстративно спалили три прапори Партії регіонів.

"Як крутянці нищили московську орду, так ми нищитимемо символіку антинародної партії. Ми хочемо знищити і саму цю партію, щоб і духу її в Україні не було!" - заявив Юрій Ботнар.

Поки догоряли партійні прапори "регіоналів", люди заспівали державний гімн.

Зараз ви читаєте новину «"Вони почали – ми завершимо!" - У Черкасах вшанували пам'ять Героїв Крут». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

24

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути