Ексклюзиви
вівторок, 05 лютого 2013 18:02

"Тут ніколи так чисто не було": на честь "магазинного" візиту Азарова клали асфальт
10

Фото: Фото: Тарас Подолян

"А чого це Азаров приїхав? Місце хоче забрати чи що? Подивитись? Ну хто так приїжджає. Треба зненацька. А не коли все прибрали і помили. Тут ніколи так чисто не було з моменту відкриття магазину. Повірте, бо живу тут від народження. Ціни не змінились, вчора апельсини по 15 гривень брала. Зараз так само", - каже пенсіонерка Катерина Солоцька.

Вона за півгодини до приїзду Миколи Азарова купує фрукти в магазині "Велика Кишеня" на Печерській площі.

На вулиці перед супермаркетом в цей час з десяток робітників у жилетах комунальників латають дірки на дорозі. Гарячий асфальт підвозять у візках. В народі цей магазин називають "Барабан". Він має круглу форму.

"М'ясо таке дешеве. Філе свинини без кісточки по 46 гривень. Частіше би він сюди приїжджав, - виходить з магазину з пакунками пенсіонерка Людмила Блощинська.

Інші місцеві жителі помічають, що продукти сильно подешевшали.

"Де ви бачили цибулю по руб сімдесят? Вчора була вдвічі дорожчою, - переконує Ольга Олексіївна. - Ви подивіться скільки зараз в магазині пенсіонерів. Ми всі побігли, бо завтра вже такого не буде. І біля м'ясного черга яка зараз".

Перед приїздом прем'єра магазином ходить багато людей у цивільному. Із кишень стирчать рації. Рядами гуляє чоловік із вівчаркою на ім'я Лео. Пес обнюхує покупців та підлогу. Деякі пенсіонерки "скуповуються" в магазині 2-3 години. Вони ходять із кошиками, довго розглядають прилавки та позують журналістам.

"Я зможу поговорити з Азаровим?", - запитує в охоронців Ядвіга Жигадло. Вона пенсіонерка, підробляє прибиральницею в школі № 171. Мешкає в будинку на вул. Рибальській, 3, поруч із магазином. - Готова перед ним хоч на коліна стати. В нашому будинку на горищі бомжі живуть. Сруть там, сцуть. Може хоч він допоможе. Бо в жеку тільки відмахуються. Ще асфальт біля дому провалився".

Азаров з'являється у магазині о 14.10. Ходить в оточенні охоронців. Зупиняється біля овочів, говорить з працівниками "Кишені". Потім йде до хлібного відділу, звідти до холодильників із молоком.

"Ми знаходимось в звичайному київському магазині. Мій інтерес пов'язаний з тим, наскільки добре представлений асортимент овочів, фруктів. Скільки вітчизняних продуктів, яка цінова складова. Я побачив те, що мені кожного дня дають у зведеннях, - каже журналістам, говорить російською. - Можу запитати в покупців - може це спеціально ціни знизили до мого приїзду? Думаю, що ні. Я питав покупців. Така цінова позиція не міняється упродовж останнього часу. Не дивлячись на чутки про нібито подорожчання хліба. Якби від мого приїзду залежало знижуються ціни чи ні, я би щодня виділяв півгодини, аби їздити і дивитись".

На виході до Азарова підходить пенсіонер Микола Гончарук. Щось каже та жестикулює руками. Їх кільцем обступають охоронці. За дві хвилини Микола Янович мовчки йде до машини.

"Я йому сказав, що у нас все завезене. Свого нічого немає, села пропадають. Взуття все імпортне, ви куди дивитесь. О, говорить, готовий народний депутат. Кажу, неділю назад хліб подорожчав. Ви зараз приїхали, він знову подорожчає. Нічого не відповів. Бо не знає що відповісти, - каже чоловік. - Хотів ще спитати, скільки він буде плакатись на ту власть. Ти прийшов, чого спираєшся на них? Роби сам щось. Весь час Юля винувата, а ніхто більше кроме їх. А мене охоронці за рукави відтягують", - обурюється пенсіонер.

Зараз ви читаєте новину «"Тут ніколи так чисто не було": на честь "магазинного" візиту Азарова клали асфальт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

175

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути