середа, 04 квітня 2012 11:46

Онищенко в Україні нагрубив журналістці, а Ляшко нагадав йому про коріння
13

Фото: Фото: Сергій Старостенко

Рішення "сирної проблеми" залежить від України. Про це на прес-конференції в Києві заявив глава Росспоживнагляду Геннадій Онищенко. У той же час, на тій же прес-конференції міністр економічного розвитку і торгівлі України Петро Порошенко запевнив, що Росія готова скасувати обмеження на ввезення з України сирів.

Зокрема, Онищенко підкреслив, що завершення "сирної проблеми" залежить від української сторони. "Якщо ви поставите запитання: а коли це скінчитися? Я вам відповім, що не знаю. Все на боці України", - сказав він.

Голова Росспоживнагляду зазначив, що російське відомство висунуло всі свої вимоги, і українська сторона з ними погодилася.

"Всі свої вимоги ми висунули. Вони з ними погодилися. Технологію ми теж погодили. Чим швидше будите повертатися, тим буде краще", - сказав Онищенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Сирна проблема" буде вирішеною після виконання російських вимог - Онищенко

Він підкреслив, що "оскільки український виробник присутній на російському ринку, значить, в цьому є об'єктивна потреба".

"Залишається справа за малим - забезпечити якість російським національним вимогам і тоді із взаємним задоволенням цей процес (поставки української продукції на російський ринок) буде продовжуватися і далі", - додав він.

У свою чергу, міністр економічного розвитку і торгівлі України Петро Порошенко заявив, що Росія готова скасувати обмеження на ввезення з України сирів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Мінекономіки запевнили: Росія готова їсти українські сири

"Обмеження на тверді та напівтверді сири українського виробництва з боку Російської Федерації будуть зняті після відпрацювання тих зауважень, які висловила російська сторона під час перевірки (українських підприємств)", - сказав він.

А тим часом, народний депутат і лідер Радикальної партії Олег Ляшко ледь не зірвав прес-конференцію. Він намагався пригостити вітчизняними продуктами Онищенка.

"Я хочу нагадати вам ваші коріння, - підкреслив Ляшко. - Ви закінчували у Донецьку університет, вас зростила Україна, вона з вас зробила людину! А ви сьогодні не пускаєте український сир на російський ринок. Ви повинні бути нашим головним лобістом, а не катом українського виробництва".

ФОТОРЕПОРТАЖ: Ляшко хотів випити горілки з ворогом українського сиру і закусити салом

У свою чергу, не дуже люб'язним був і сам Онищенко. Під час прес-конференції він нахамив українській журналістці. Відповідаючи на запитання про можливість введення заборони на імпорт до Росії українського пива, він заявив: "Пиво - це взагалі не продукт, це ганьба, що він називається харчовим продуктом".

При цьому, коли журналістка намагалася поставити уточнююче запитання, Онищенко випалив: "Не груби. Задала питання - слухай".

Зараз ви читаєте новину «Онищенко в Україні нагрубив журналістці, а Ляшко нагадав йому про коріння». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути