субота, 06 серпня 2011 16:24

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Нардепи відкрили свої приймальні у наметах під Печерським судом
21

Фото: Фото: Ростислав Мисюкевич

5 серпня ввечері після арешту екс-прем'єра Юлії Тимошенко біля Печерського суду розпочалася безстрокова акція протесту. Народні депутати встановили біля суду близько 20 наметів - у них знаходяться громадські приймальні депутатів. Неподалік поставили 5 кабінок біотуалетів.

"Це - моя громадська приймальня. Оформлено все офіційно. Проблема в іншому - в цій країні закони не діють", - сказав депутат-"нунсівець" Юрій Гримчак.

До намету прикріплене повідомлення голові КМДА про відкриття громадської приймальні. В ньому зазначено, що приймальня "працюватиме цілодобово та безстроково". Поруч - аркуш з 63 статтею Конституції України "обвинувачений чи підсудний має право на захист". Також свою приймальню у наметі відкрив нардеп-"бютівець" Роман Забзалюк.

Сьогодні о 7-й ранку правоохоронці огородили намети залізними парканами. Мітінгувальники прикрасили сірі паркани наліпками з Юлією Тимошенко та різними написами. Людям роздають листівки "Вона не здалася. Всі до Печерського суду!"

Біля палаток чергують близько 70 прихільників Тимошенко. Кажуть, що підуть коли її звільнять, зупинять політичні репресії, проведуть дострокові вибори парламенту та президента.

Також під Лук'янівським СІЗО стоїть близько 30 осіб з плакатами "Юля, ти не одна" та прапорами "Молодої Батьківщини".

Зараз ви читаєте новину «Нардепи відкрили свої приймальні у наметах під Печерським судом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

28

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути