пʼятниця, 12 жовтня 2012 06:00

Зарплата в тисячу євро — реальність

"Не віриться, що у нашій країні середня заробітна плата може бути тисячу євро. Яким чином цього досягти?"

Євген Тарасенко, 21 рік, місто Полтава

— Зарплата в тисячу євро в Україні — реальність. Щоб досягти її, окреслили п'ять основних пунктів, — пояснює економіст Олександр Шевцов, 37 років, №9 у списку кандидатів партії "Україна — Вперед!".

— Найбільший підйом економіки спостерігали 2004 року, — продовжує він. — Час помаранчевої революції. Політики займалися боротьбою, не чіпали економіку, і вона виросла на 12 відсотків. Навіть за світовими підрахунками, це високий показник. Такий ріст можемо відновити. Якщо зараз економіка почне розвиватися, за кілька років заробітну плату можна буде збільшити у два рази. Наступний пункт — детінізація. За підрахунками експертів, у тіні знаходиться 700-800 мільярдів гривень. Якщо хоч половину повернути у державний бюджет, підсилимо економіку. Бізнес варто зробити соціально відповідальним. Тобто, збільшити витрати на заробітні плати до 25 відсотків прибутку. Коли люди отримуватимуть більше, вкладатимуть кошти у соціальне страхування. Це зациклюватиме економіку на розвиток. Пенсії зростатимуть за рахунок збільшених заробітних плат.

Зараз ви читаєте новину «Зарплата в тисячу євро — реальність». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути