Ексклюзиви
понеділок, 26 грудня 2005 15:11

Януковича підвів мікрофон

 

Минулого вівторка члени Партії регіонів за зачиненими дверима радилися, як жити далі.

— Відійдіть звідси, — прошепотів мені на вухо охоронець.

Він стояв у кутку прес-центру партії біля трибуни з мікрофоном. На нього охоронець накинув куртку. Пізніше колеги розповіли, що перед тим через цей мікрофон було чути, про що говорили політики в залі. Вони обговорювали мовний референдум у Криму й надання російській мові статусу державної.

На брифінгу після наради лідер регіоналів Віктор Янукович, 55 років, представив проект Стратегії економіки України на наступні 15 років і розкритикував інший проект — державного бюджету на наступний рік. А от пояснити, чому його однопартійці так ревно захищають "Криворіжсталь" від приватизації, Янукович не захотів. Так само не сказав, чи є в цьому бізнесі інтереси найбагатшого донеччанина Рината Ахметова. Янукович удав, що не почув запитання. Натомість, подумавши хвилину, екс-кандидат у президенти заговорив про відставку Святослава Піскуна:

— Влада повинна відповісти, чому його звільнено. Новим генеральним прокурором має стати професіонал, це єдина наша вимога.

Позицію партії щодо приватизації "Криворіжсталі" прокоментувала член парламентської фракції "Регіони України" Людмила Кириченко, 56 років:

— Продаж заводу — це спроба влади позатикати дірки в бюджеті 2006-го. Я вважаю, що в Україні повинно бути верховенство права й Конституції, яка захищає будь-яку власність, у тому числі й приватну.

Мовний референдум

Референдум у Криму щодо надання російській мові статусу державної планують провести наступного року. Збір підписів громадян розпочнеться в день парламентських виборів, 26 березня. Про це заявив віце-спікер Верховної Ради автономії
Василь Кисельов, 57 років.

Зараз ви читаєте новину «Януковича підвів мікрофон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути