вівторок, 27 грудня 2011 06:45

"Я очолила УСДП, щоб посилити БЮТ і звільнити Тимошенко"

Автор: фото: Олександр Косарєв
  Народний депутат Наталія Королевська виступає на з’їзді Української соціал-демократичної партії 23 грудня. Цього дня її обрали лідером цієї політичної сили
Народний депутат Наталія Королевська виступає на з’їзді Української соціал-демократичної партії 23 грудня. Цього дня її обрали лідером цієї політичної сили

Нардеп 36-річна Наталія Королевська очолила Українську соціал-демократичну партію, яка разом із партіями "Реформи та порядок" і "Батьківщиною" входить до Блоку Юлії Тимошенко. Королевську обрали на цю посаду на партійному з'їзді у п'ятницю.

Делегати збираються до конференц-зали спортивного комплексу "Олімпійський" у Києві. Їх пригощають кавою, чаєм та печивом. Зала прикрашена сріблястими новорічними ялинками, банерами із символікою партії. На великому плазмовому екрані демонструють фільм про мітинги, що відбулися цього року. Показують арешти опозиційних лідерів — Юлії Тимошенко, Юрія Луценка, Євгена Корнійчука, обшук у домі нардепа-"бютівця" Євгена Суслова.

— Наша партія одна з найстарших в Україні, — говорить на початку з'їзду екс-голова УСДП Євген Корнійчук, 45 років. — Їй потрібен сильний лідер, який може повести за собою, якому повірять люди. Таким лідером є Наталія Королевська.

Делегати аплодують. Королевська піднімається й дякує.

Після виступів, в яких й інші делегати пропонували обрати Королевську партійним лідером, це питання ставлять на голосування. Підтримують одноголосно. Їй дарують великі букети троянд і гвоздик.

— Ми пройшли п'ять довгих років у парламенті, — говорить Наталія Королевська у промові. — 10 років тому партія стала одним із засновників БЮТу. З того часу ми одна сім'я, одна команда. У нас одні цінності, одні принципи і один лідер. Наш лідер Юлія Тимошенко — лідер всієї української опозиції. В її особі влада сьогодні розправляється з усіма нами, з кожним із нас, з усім українським народом. Маємо зробити все можливе та неможливе, щоб звільнити нашого лідера Юлію Тимошенко. Звільнити її — значить, звільнити весь український народ. Ось чому я тут. Я прийшла в партію, щоб посилити БЮТ і щоб звільнити Юлію Тимошенко.

Делегати збільшують склад керівних органів партії. Першим заступником Королевської стає Євген Суслов.

— Ми будуємо партію лідерів, — каже Королевська. — Наші активісти повинні стати реальними громадськими лідерами у своїх областях, містах. Разом ми побудуємо нову партію. Це буде сучасна європейська партія: активної, прямої, громадянської дії.

Після закінчення з'їзду нові керівники УСДП йдуть на прес-конференцію.

— Наше перше завдання — зупинити політичні та економічні репресії, — пояснює Королевська. — Стіни СІЗО стали символом десятків парканів і мурів, якими влада відгороджується від народу. Друге завдання — нова якість політики. Маємо розробити програму "Справедлива Україна". Опозиція запропонує українцям союз оновлених політичних сил, з новою енергією, свіжими поглядами та чітким планом дій. Третє завдання — йти до людей, повернути їх довіру. Ми повинні спиратися на громадянське суспільство.

У неї питають чи буде змінюватися партійна ідеологія і чи погоджували переобрання лідера УСДП з Тимошенко.

— Ідеологія соціал-демократичної партії мені найбільш близька, бо вона підтримує інтереси людей праці, — відповідає. — Я це розумію, бо виросла у родині шахтаря та вчителя. А щодо погодження — ми відправили листа Тимошенко, де описали ситуацію. Учора я розмовляла з Олександром Турчиновим. Обговорили ризики, які виникнуть, якщо УСДП відколеться від БЮТу. Вирішили, що партії потрібна підтримка.

— Ми не робимо ніяких рухів по розхитуванню БЮТу, — додає 30-річний Євген Суслов. — Будемо працювати над тим, щоб створити більшість у парламенті, набрати 226 голосів та звільнити Тимошенко з-за ґрат.

Зараз ви читаєте новину «"Я очолила УСДП, щоб посилити БЮТ і звільнити Тимошенко"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути