середа, 18 січня 2012 00:45

"Віктор Янукович незадоволений темпами реформ"

Автор: фото: Тарас Подолян
  Зранку 17 січня офіцери міліції вітаються перед початком розширеного засідання колегії Міністерства внутрішніх справ
Зранку 17 січня офіцери міліції вітаються перед початком розширеного засідання колегії Міністерства внутрішніх справ

На ста метрах столичної вул. Богомольця зранку у вівторок стоять три наряди даїшників. Поряд із Міністерством внутрішніх справ не паркується жоден водій. На розширену колегію очікують міністра та все керівництво відомства. Підбиватимуть підсумки роботи за минулий рік і ставитимуть нові завдання.

У будівлі на кожному повороті стоять працівники відомства та показують напрямок до гардероба й зали засідань.

— Все в порядке, — один із чиновників міністерства доповідає по мобільному в коридорі другого поверху. — Зал рассажен, члены коллегии выстроены в холле. Александр Алексеевич встречает на первом этаже.

У великій концертній залі зібрали понад сотню керівників міліції у мундирах. Журналістів відсаджують за два ряди від правоохоронців.

— Доброго дня, шановні офіцери, — вітається міністр 48-річний Віталій Захарченко, який заходить з бокових дверей. Разом зі своїми заступниками та керівниками апарату підіймається на сцену. Для них там виставлені столи.

Міністр представляє нових керівників Житомирської та Миколаївської міліції — Олександра Просолова та Валентина Парсенюка. Називає прізвища, ті встають зі своїх крісел і кивають.

— Президент Віктор Янукович незадоволений темпами реформ, багато з них залишаються на папері, — читає доповідь Захарченко. — Люди ходять по колу, якщо їм треба вирішити питання з чиновниками — від одного їх відправляють до іншого. Людей треба відгородити від свавілля чиновників. Я жорстко каратиму за хамство, непрофесіоналізм, недотримання професійної етики. Не намагайтеся позбутися людей, які звертаються до вас зі своїми бідами. В інтернеті є мій персональний блог. Там можна залишити повідомлення. Усі факти протиправної поведінки будуть перевірені і вжиті відповідні заходи.

Міністр обіцяє реформувати МВС за досвідом Європи:

— Наприклад, у Польщі до структури МВС входять пожежна та прикордонна служби, санітарна інспекція, комісія з прав людини.

Захарченко обіцяє підняти мінімальну зарплату міліціонерам. Зараз вона — 1450 грн, а стане 1,6 тис. грн. Додає, що кожен четвертий міліціонер готовий звільнитися через маленьку зарплату, відсутність службових квартир та транспорту.

Після його виступу до трибуни підходить голова емвеесівського фізкультурно-спортивного товариства "Динамо", нардеп-"регіонал" Віктор Корж, 54 роки.

— Ми змогли відреставрувати багато об'єктів, — хвалиться Корж. — Ще багато чого треба зробити. Сподіваємося, МВС підставить своє плече.

Міліціонерам показують на пласких телеекранах фото відомчих стадіонів та санаторіїв.

— Те, що було. Й те, що стало, — говорить Захарченко.

Корж вручає йому динамівський знак у чорному футлярі. Після того пресу просять покинути будівлю.

Зараз ви читаєте новину «"Віктор Янукович незадоволений темпами реформ"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути