середа, 24 лютого 2010 08:05

Віктор Матчук отримав у Верховній Раді шок

Віктор Матчук отримав у Верховній Раді шок

Екс-губернатор Рівненщини, тепер нардеп-"нунсівець" 50-річний Віктор Матчук зібрав у Рівному прес-конференцію й розповів про перший тиждень свого депутатства. Зустріч проходила в понеділок у Рівненській облдержадміністрації. Депутат запізнюється на 10 хв.

— Відколи став безробітним, усюди запізнююсь, — жартує і перепрошує.

12 лютого президент звільнив Матчука з посади губернатора. Він став народним депутатом України за списком блоку НУ-НС. Зайняв місце нардепа Івана Сподаренка, який помер 18 грудня.

Матчук майже 1,5 год. розповідає про те, що робить у Раді. Час від часу наливає собі негазованої води. Говорить, шокований стосунками між депутатами:

— Я забігаю на 15 хвилин у залу, потім виходжу і у мене рот не закривається, спілкуюся з колегами один на один. Мене весь час смикають, мовляв, не кажи усе, що думаєш. Я не можу зрозуміти, хто з нас хворий. Не звик, що коли хтось виступає, інший сідає до нього спиною на стіл і показує язика. Тут є і вовки, і жирафи, і крокодили — всякої тварі по парі. Господи, хоч би я цим не заразився. Може, марлеву пов"язку вдягти?

Я не можу зрозуміти, хто з нас хворий

Свого часу в холі перед губернаторською приймальнею Матчук повісив портрети воїнів Української повстанської армії. Забирати їх не буде.

— Вони стануть тестом на патріотичність для мого наступника-"регіонала", — додає.

Обов"язки голови Рівненської ОДА виконує перший заступник губернатора 36-річний Юрій Благодир. Кажуть, наступним керівником області найімовірніше може стати голова обласної організації Партії регіонів 49-річний Василь Берташ. У 2002–2005 роках він був першим заступником тодішнього голови облдержадміністрації Миколи Сороки.

Зараз ви читаєте новину «Віктор Матчук отримав у Верховній Раді шок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути