пʼятниця, 15 липня 2016 06:05

"У Верховній Раді він захищатиме інтереси простих українців"
8

Іван Федорович Близнюк ­народився 5 травня 1958 року в селі Чапаєве Кобеляцького району на Полтавщині. Закінчив Українську сільськогосподарську академію за фахом ”агрохімік ґрунтознавець”. За спеціальністю працював у колгоспі ”Авангард” Пирятинського району. На початку 1990-х очолював районне об’єднання ”Сільгоспхімія” у Пирятині та був директором радгоспу ”Великокручанський”. Шість разів обирався депутатом Полтавської обласної ради. У жовтні ­2015-го — від ВО ”Свобода”. Нині — заступник голови депутатської комісії з питань молодіжної політики, спорту і туризму. У 1995–2006 роках — голова правління товариства ”Велика Круча” Пирятинського району. Із 2010 року — голова наглядової ради цього підприємства. Одружений. Має сина й доньку. Не ­судимий
Фото: надане прес-службою обласного осередку ”Свободи”
Андрій ­ІЛЛЄНКО
Богдан ­БЕНЮК
Юліан ­МАТВІЙЧУК
Віталій ­Скакун

Напередодні довиборів у Верховну Раду в семи округах нас знову годують жуйкою — мовляв, не треба нам політиків, усі вони погані, треба добрих господарників, ні з якої партії. Та навіть із першого погляду видно облудність таких вивертів. Вони якраз спрямовані на користь ставлеників олігархів, які проголосили себе незалежними господарниками, а насправді — безвольні пішаки. Хто сказав, що політик не може бути добрим господарником? Хибність такого твердження доводить депутат Полтавської обласної ради, кандидат у нардепи від ВО "Свобода" і водночас взірець українського господаря, голова наглядової ради товариства "Велика Круча" — Іван Близнюк.

Андрій ­ІЛЛЄНКО, депутат Верховної Ради від ВО "Свобода":

"Оскільки "Свободу" штучно не допустили у ВР, то маємо лише депутатську групу з п'ятьох мажоритарників. Але ми тримаємо планку, яку встановила фракція "Свободи" в попередньому скликанні. Хоч нас небагато, зате ми — згуртована єдина команда, й усвідомлюючи, що за нашими спинами стоять тисячі побратимів, виборців і прихильників, можемо робити багато чого навіть у цьому парламенті. Але так само розуміємо: що більше буде "свободівців", то більше матимемо сил спиняти злочини цієї влади. А тим більше, коли йдеться про таких націоналістів, як Іван Близнюк. Це справді — чоловік-боєць. І, що є дуже важливо, окрім готовності працювати, він має ще й уміння та досвід".

Богдан ­БЕНЮК, народний артист України, депутат Верховної Ради сьомого скликання від ВО "Свобода":

"Культура має вкрай велике значення для суспільства. Держава повинна підтримувати національні театри, кіно, естраду не лише добрим словом, а й діями на найвищому політичному рівні. Українські митці знані по всьому світу, їх радо зустрічають найбільші театри і сцени. Але в себе вдома часто не вдається знайти належної підтримки. Націоналісти завжди відстоювали своє, рідне. Бо ніхто інший нам не допоможе, як не ми самі. Тому сьогодні важливо мати якнайбільше патріотичних, проукраїнських депутатів в українському парламенті. Сподіваюся, що серце України — Полтавщина — зробить гідний вибір. Іван Близнюк прославляє добрими справами не тільки рідний край, а всю державу. Такі люди заслуговують на підтримку!"

Юліан ­МАТВІЙЧУК, учасник російсько-­української війни (артилерист полку "Азов"), депутат Полтавської міської ради від ВО "Сво­бода":

"Не так давно особисто знайомий з Іваном Близнюком, але вже мав нагоду неодноразово переконатися в його дієвості та вмінні досягати поставлених цілей. Він справді людина слова. На фронті, аби перемогти, ти маєш відчувати поруч плече надійного побратима. Цивільне життя — теж змагання. Але ще підступніше і так само небезпечне. Якщо поруч є такі віддані люди, як Іван Федорович, то високого результату просто досягнути. Впевнений, що це буде гідний депутат".

Віталій ­СКАКУН, художній керівник і диригент Полтавського симфонічного оркестру:

"Я, Скакун Віталій Михайлович, художній керівник та диригент Полтавського симфонічного оркестру, народний ­артист України, член Національної спілки композиторів України, хочу висловити свою думку через вашу газету про мого давнього знайомого Близнюка Івана Федоровича. Великий патріот Української Держави, шестиразовий депутат обласної ради, талановитий керівник акціонерного товариства "Велика Круча", енергійна, цілеспрямована людина, що завжди реалізує свої думки та цілі. Дійсно, такі люди, як Близнюк Іван Федорович, можуть і повинні керувати державою Україна. Я закликаю наших дорогих виборців підтримати кандидата в депутати Верховної Ради України Близнюка Івана Федоровича. Слава Україні!"

Іван ШАРІЙ, майстер спорту, легендарний футболіст, бронзовий призер чемпіо­нату України, 2009 року визнаний найкращим гравцем століття в Полтавській області:

"Знаю Івана Близнюка не один десяток років. Ми грали разом за збірну ветеранів області. Захищали честь Полтавщини. Знаю його любов до спорту, а особливо до футболу. Хоча він сам кандидат у майстри спорту з вільної боротьби. У футболі навіть професіонали заздрять його ставленню, завзяттю, бажанню, любові до цієї гри. Іван Федорович — порядна людина. У наш час це дуже важливо. Він людина слова: що обіцяв, то намагається обов'язково виконати. Івана Федоровича всі характеризують як чоловіка, котрий захищає права простих людей. Намагається максимально допомогти. Гадаю, якщо його оберуть, то він усіляко розвиватиме та підтримуватиме різні галузі. Не тільки спорт, а й сільське господарство та інші. У нападі він настільки стрімкий та сильний, що стримати його не можливо, завжди іде до кінця. Упевнений, що і у Верховній Раді він буде так діяти".

Василь ­НЕЇЖМАК, заслужений журналіст ­України:

"З Іваном Федоровичем Близнюком знайомий більше двадцяти років. Знаю його як надзвичайно наполегливу, енергійну, чесну й порядну людину. Таким він був і залишається в житті й у бізнесі. Підприємницькою діяльністю на селі, у Великій Кручі, починав займатися ще в ті часи, коли секретарі обкомів і райкомів, усілякі чиновники, м'яко кажучи, не веліли цього робити. Тож коли під їхній акомпанемент, а нерідко й за безпосередньою участю сільгосппідприємства просто розкрадали, позбавляючи людей роботи, Іван Близнюк не лише зберіг господарство, а й зміцнив його, започаткував нові види діяльності, створив десятки робочих місць. Вивчивши досвід європейських країн, завжди вів свій бізнес цивілізовано, з опертям на закон. Хоча це дуже не подобалося конкурентам із числа скоробагатьків, які здобували свої статки відверто бандитськими методами. Саме вони замовляли неодноразові підпали спорудженої Іваном Близнюком першої в Україні пивоварні з рестораном біля траси Київ–Харків та об'єктів розташованого на березі річки відпочинкового комплексу. Але він знову і знову відбудовував власне дітище, споруджував сучасний готель, оновлював туристичні родзинки краю.

В обласній раді минулого скликання ми з Іваном Федоровичем працювали разом. Він очолював нашу фракцію й водночас був першим заступником голови облдержадміністрації. При цьому завжди ставав на бік людей (особливо тих, які живуть у селі) в питаннях газифікації населених пунктів, ремонту доріг, шкіл та інших соціальних обєктів, ­категорич­но заперечував проти "економії" на таких витратах. Саме Іван Близнюк ініціював розширення програми співфінансування з обласного бюджету будівництва футбольних майданчиків зі штучним покриттям, домагався оновлення всієї спортивної інфраструктури краю. Будучи палким прихильником спорту і, власне, діючим спортсменом, він як управлінець і політик вбачає у своєму захопленні перспективу передовсім для молоді, яка має залишатися в наших селах.

Такий же неполегливий та безкомпромісний Іван Близнюк і тоді, коли йдеться про захист довкілля, екологічну безпеку громад. Як депутат обласної ради він свого часу наполіг на виділенні коштів для розчищення малих річок Полтавщини. Пам`ятаю його принципову позицію стосовно необхідності жорсткого кон­тролю за діяльністю підприємств нафтогазового комплексу, які не повинні заради "безрозмірних" прибутків перетворювати життя у довколишніх селах на пекло.

Тож, переконаний, виборці матимуть свого надійного захисника у Верховній Раді. Надто за умов, коли більшість кандидатів для них залишаються такими собі "котами у мішку", котрі сьогодні змагаються один з одним лише "розмірами" обіцянок. Однак за обіцянки й усілякі подачки зазвичай обирають депутатом лише раз. Водночас Івана Близнюка земляки делегували до обласної ради вже вшосте (!) поспіль. Їхню довіру він виправдовує з честю. Той унікальний досвід депутата-"обласника" стане надійним фундаментом для ефективної роботи у парламенті".

Оксана ЙОСИПЕНКО, режисер-постановник Полтавської обласної філармонії:

"Для мене Іван Близнюк — Людина з великої літери. Залюблений у свою землю патріот, який шанує своє коріння, народну історію, глибинні традиції. Він поєднує у собі велику працелюбність і відданість. Так тепло любити Україну його навчили батьки. А зараз він разом із дружиною це плекає та передає родині — дітям і онукам. Іван Близнюк любить свій край, пишається славетними земляками, продовжує їхні справи. За все, що він береться, завжди доводить до кінця. Він ніколи не відмовляє у допомозі, завжди щиро та мудро радить як вчинити. Консультує про давні народні традиції під час різних заходів. У мене була нагода побувати у "Великій Кручі". На власні очі бачила незвичайний сад, де дерева зі всієї України дбайливо підписані та позначені. Прикметно, що Іван Федорович часом роззувається, забуває про всі тяжкі щоденні справи і йде поливати дерева. Добрий господар. Жартую, але здається, що він зовсім не спить. Знаю, що коли не займається господарством, то грає у футбол або організовує благодійні заходи. Ця людина будує, зводить, створює, садить і вирощує. Символічно, але в будь-якій справі, за яку Іван Близнюк береться, ростимуть сади".

Зараз ви читаєте новину «"У Верховній Раді він захищатиме інтереси простих українців"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути