пʼятниця, 30 квітня 2010 01:07

У першому зверненні до народу Янукович звинувачує опозицію

Президент 59-річний Віктор Янукович на своєму офіційному інтернет-сайті опублікував перше звернення до українського народу. Воно стосується підписання угоди про перебування російського Чорноморського флоту.

— Коли він говорить, що весь світ визнав угоду, а проти тільки опозиція — це свідчення, що в нього збочені джерела легітимності своєї влади, — коментує текст звернення політолог Олександр Палій, 33 роки. — Звісно, Європа ніколи не дорікне нам, бо там цивілізація. Але міняти суверенітет на газ — це те, чого не робить ніхто. Ця угода для Януковича — очевидна поразка його дій і очевидна участь в обмеженні суверенітету країни.

Із тексту звернення видно, що Янукович панічно боїться опозиції. Він, очевидно, подивився на мітинг під Верховною Радою в день ратифікації й зрозумів, що там є ознаки зародження Майдану.

Президент роз"єднує країну

Ми побачили за останній час, що слова Януковича нічого не значать. Кредит довіри, який він отримав на виборах, президент убиває своєю політикою. Говорить про об"єднання країни, а насправді роз"єднує її.


У зверненні Віктор Янукович наголошує:

— Мої виборці підтримують кроки, зроблені мною протягом перших 50 днів перебування на посаді президента. Виконуючи свої обіцянки, я зробив усе, щоб влада стала монолітною.

— У зовнішній політиці мною підтверджено курс на європейську інтеграцію.

— Віднині діалог із нашим великим сусідом Росією будуватиметься на засадах рівності, добросусідства.

— Весь цивілізований світ схвально сприйняв результати моїх переговорів із президентом Медведєвим. У Вашингтоні, Брюсселі, усіх європейських столицях їх вважають безумовним успіхом України.

— Незадоволеною залишилася лише наша опозиція. Чому ж вона кличе вас на нові барикади? Тому що прагне розпустити парламент. Їм потрібна війна.

Зараз ви читаєте новину «У першому зверненні до народу Янукович звинувачує опозицію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути