вівторок, 09 серпня 2011 07:30

"Усю власність податкової перекачали на рахунки свого сина"

Автор: фото: REUTERS
  5 серпня. Бійці спецпідрозділу ”Беркут” супроводжують автозак, у якому Хрещатиком везуть Юлію Тимошенко до Лук’янівського слідчого ізолятора
5 серпня. Бійці спецпідрозділу ”Беркут” супроводжують автозак, у якому Хрещатиком везуть Юлію Тимошенко до Лук’янівського слідчого ізолятора

— Тимошенко как премьер-министр человек абсолютно неподготовленный к исполнению такой работы. И в переговорах с таким, будем говорить, партнером как Путин, достаточно слаба, — каже прем'єр-міністр 63-річний Микола Азаров. Він у п'ятницю свідчить у столичному Печерському райсуді у газовій справі Юлії Тимошенко.

— Я перш за все хочу послатися на статтю 19 КПК про мову судочинства і хочу нагадати, що судочинство проводиться українською мовою. Я нічого не зрозуміла з того, що сказав Азаров, жодного слова. І тому вимагаю, щоб він повторив усе те саме, але з перекладачем, — каже 50-річна Юлія Тимошенко.

У залі починають сміятися.

— Попередні свідки давали свідчення російською мовою і в неї не виникало питання і більше того, вона задавала їм питання російською мовою. Тому це є діями підсудної, які спрямовані на затягування судового процесу і тиску на свідка, — говорить прокурор Лілія Фролова.

— Я просила би цього унікального прем'єр-міністра... — продовжує Тимошенко.

— Підсудна! Ви ображаєте свідка, — перебиває її суддя 31-річний Родіон Кірєєв.

— Він же ж унікальний! Що ж тут поганого? — усміхається Тимошенко. — Законом України передбачено держслужбовцям знати українську мову. А він не знає. Так нехай хоч пояснить, яким чином 2004 року компанія "РосУкрЕнерго" опинилася в газових стосунках між Україною та Росією.

— Наверное, не Тимошенко говорить о коррупции, поскольку основная коррупция приходилась на 1995–1998 год, когда газ в Украину завозила ее компания. Это привело к громаднейшим убыткам для страны. В 2004 году Украина не имела никаких проблем с расчетами за газ с Россией. И главная гарантия, что такие проблемы не повторятся, было не допускать госпожу Тимошенко на пост премьер-министра.

— Про корупцію ви свого сина спитайте, якому ви відстьогуєте гроші з бюджету кожен рік. І всю власність податкової перекачали на рахунки свого сина. І ви щось про корупцію тут говорите. Старий перевірений корупціонер, який ще з 2005 року за це не відповідав, тому що Ющенко вам усе пробачив.

— Це знущання над свідком та учасниками судового засідання! — вигукує Фролова. — Тому я заявляю клопотання про зміну запобіжного заходу для підсудної із взяття на підписку — на утримання під вартою.

— Краще зразу розстріляти! — голосно відказує Тимошенко. — Дайте револьвер дівчині.

Кірєєв оголошує перерву. За 1,5 год. повертається. Каже, що змінює Тимошенко запобіжний захід — із підписки про невиїзд на арешт.

— Ганьба! Фашисти! — починають кричати присутні депутати.

До залу забігають працівники спецпідрозділу "Грифон". Потім вриваються кілька десятків "беркутівців". Тимошенко просить не одягати на неї наручники.

— Юля, ми з тобою! — вигукують "бютівці".

Вони намагаються прорватися на перший поверх до виходу. На сходах їх блокують "беркутівці" — вони заповнили коридор. Депутати оточують автозак, на якому мають вивезти Тимошенко.

До двору намагається прорватися натовп із кількох сотень людей. Міліціонери руками впираються в залізні паркани, що встановили перед входом, і не пускають людей.

— Що ти робиш, падло?! Ти ж сьогодні служиш, а завтра сядеш! — чути із натовпу. Повз пробігає "беркутівець" із залитим кров'ю обличчям.

— Держим, бл..дь, держим! Стоим! — кричить один із "беркутівців".

У автозак заводять Тимошенко. Близько сотні "беркутівців" у шоломах оточують його. Туди прориваються "бютівці". Нардепу Сергієві Соболєву хтось б'є в обличчя. У нього з'являється синець. Оточене "Беркутом" авто виїжджає на Хрещатик, де його чекають ще близько сотні бійців. Вони супроводжують автозак до бульв. Шевченка, де він набирає швидкість і їде до Лук'янівського СІЗО. Люди жбурляють пляшки з мінералкою в автобуси "Беркута".

— Розкажіть усім про те, що тут відбулося, — каже у мікрофон перший заступник голови партії "Батьківщина" 47-річний Олександр Турчинов. — Вони увезли Юлію Тимошенко, бо нас було надто мало.

— Коли у тіло попадає інфекція, виникає нарив, — каже 54-річна Любов Максимова. У неї мокрі від сліз очі. — Сьогодні цей нарив визрів і прорвався. Всі побачили, що влада дійсно злочинна. Мені страшно жити в такій країні.

Зараз ви читаєте новину «"Усю власність податкової перекачали на рахунки свого сина"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

104

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути