Ексклюзиви
середа, 09 листопада 2011 06:00

"У Партії регіонів відбувається зміна поколінь"

"У Партії регіонів відбувається зміна поколінь"

— Усі новопризначені посадовці походять із Донбасу. Для президента ці люди — свої, пояснює керівник Центру прикладних політичних досліджень "Пента" 53-річний Володимир Фесенко. — Але ставка на земляків свідчить, що у глави держави обмежена лава запасних. Це одна з причин, чому досі не відбуваються масштабні кадрові зміни.

Що означає призначення Могильова прем'єром Криму?

— Президент вирішив обрати людину, яка знає специфіку Криму. Врахував, що Могильов за жорстким стилем управління близький до свого попередника — Джарти. Головна місія Могильова — зберегти політичний та економічний вплив донецьких на Крим.

Чому на місце Могильова президент призначив Віталія Захарченка?

— Зараз це міністерство є ключовою силовою структурою та опорою режиму. Віктор Янукович хоче тут бачити людину, якій безпосередьо довіряє. А Захарченка пов'язують із групою, що належить до найближчих родичів президента, зокрема до його старшого сина Олександра.

Янукович посилює сімейний вплив у владі?

— Це вплив тієї групи, яку називають "родиною". Йдеться про Олександра Януковича, Юру Єнакіївського (прізвисько нардепа-"регіонала" Іванющенка. — "ГПУ"), голову Нацбанку Сергія Арбузова, Захарченка. Вони поступово стають самостійною групою впливу. Не виключаю, вона зростатиме кількісно. Так у Партії регіонів відбувається зміна поколінь. Людям, яких відносять до груп Дмитра Фірташа та Ріната Ахметова, доведеться брати до уваги посилення "сім'ї". Тепер серед донецьких депутатів став помітний тренд — вони поступово переключаються з колишніх патронів на родину президента, шукають шляхи взаєморозуміння з нею.

Зараз ви читаєте новину «"У Партії регіонів відбувається зміна поколінь"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути