пʼятниця, 27 травня 2016 06:30

"Тільки армію підняли. Але то — не заслуга Порошенка"

Автор: Оксана Прітченко
 

За Петра Порошенка на виборах 25 травня 2014 року проголосували 54,7% тих, хто прийшов на дільниці. Запитуємо у його виборців, чому голосували за Порошенка? Чи підтримали б його зараз?

Марія Книш, медсестра, 45 років, Івано-Франківськ:

— У день виборів відпросилася з роботи на кілька годин. За останні гроші взяла таксі й поїхала в село, за 30 кілометрів — аби проголосувати за Порошенка. Купив обіцянкою, що АТО закінчить за кілька тижнів. У мене тоді чоловік і брат служили біля Волновахи. Вірила, що новий президент поверне їх додому. Чоловіка серйозно поранили. Брат після війни не може спати спокійно. Обоє мусять доказувати, що були в АТО. Порошенко зіграв на почуттях людей, зранених Революцією і війною. Нізащо більше за цю людину не віддала б голос.

Володимир Коляда, 41 рік, художник-дизайнер, Калинівка Він­ницької області:

— Думав, що Порошенко прийде до влади, дасть команду: "Фас!" І наші бійці виб'ють сепарів за пару тижнів. Ми повірили, що хлопцям справді платитимуть тисячу гривень за день війни. Але президент продався, здав Донбас. Зараз обіцяє амністувати бойовиків і протягти їх у Верховну Раду — щоб Україна ще й годувала їх. Тому вдруге за нього не голосував би.

Назар Лавріненко, 36 років, директор туристичного комплексу, Черкаси:

— Для мене було важливо, щоб виконав вимоги Революції. Скасував мита на ввезення автомобілів та запровадив безвізовий режим. Надіюся, так і буде. Порошенко гарантує спокій, рухається в напрямку Європи. Голосував би знову за нього.

Сергій Поліщук, 39 років, програміст, Вінниця:

— Тоді думав — буде добре, якщо до влади прийде бізнесмен, що підняв свою справу. Стане гарним господарником. Займеться економікою, дасть можливість працювати й заробляти.

Виявилося, що Порошенко — не господар, а барига. Скрізь понасаджував своїх людей. Уже навіть закони протягує під своїх.

Іван Голубенко, 47 років, водій, Ковалівка Полтавської області:

— Складається враження, що він живе не в Україні. Або ж йому не кажуть про проблеми. Або самому зручно їх не бачити. Знаю чимало майданівців, які теж тоді віддали голоси за Петра Олексійовича. Зараз кажуть — палюгами гнали б його з Майдану.

Олександр Бесіда, 48 років, громадський активіст, Кривий Ріг Дніпропет­ровсьої області:

— Порошенко не має жорсткої політичної волі. Тому процвітає корупція. Пішов шляхом Ющенка. Обоє надали перевагу дружбі з підопічними. А треба було ламати ці стосунки. Коли Вілкул (Юрій Вілкул — мер Кривого Рогу. — ГПУ) сфальсифікував місцеві вибори торік, ми з активістами поїхали до Києва. Представник із найближчого оточення глави держави без камер сказав, щоб ми забиралися. Не голосував би ще раз за Петра Олексійовича.

Іван Синєпалов, 24 роки, журналіст, Маріуполь на Донеччині:

— Голосував за Порошенка, бо вважав його найдостойнішим з-поміж претендентів. Він — дипломат, економіст найвищої кваліфікації. Патріот. Зараз проголосував би так само.

Ганна Городнича, 66 років, пенсіонерка, Золотоноша Черкаської області:

— Голосували з чоловіком за Порошенка. Думали — буде краще, бо нормальна людина. Якби зараз обирали, підтримали б когось іншого. Він не виконав своїх обіцянок. Казав, бізнес продасть — не продає. Значить, має зв'язки з Росією. Гроші за кордоном зберігає.

У країні стає дедалі гірше. Тільки армію підняли. Але то — не його заслуга.

Валентина Мураховська, Тетяна Цуркановська, Ілля Пономаренко, Анна Лакиза, Тереза Лащук, Галина Дашкевич, Вікторія Цимбаліста, Оксана Прітченко

Зараз ви читаєте новину «"Тільки армію підняли. Але то — не заслуга Порошенка"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути