вівторок, 22 травня 2012 05:00

"Таксисти були готові до нового страйку"

Автор: фото: Ольга Камєнєва
  Олександра Кужель: ”Вилучили комп’ютерні сервери, які обслуговували таксі Києва. Сьогодні ринок цих послуг ”стоїть”
Олександра Кужель: ”Вилучили комп’ютерні сервери, які обслуговували таксі Києва. Сьогодні ринок цих послуг ”стоїть”

Президент Віктор Янукович заявив: за той час, доки він є главою держави, підприємцям стало жити легше. Зокрема, кількість дозвільних актів скоротили на 90 відсотків.

— Авжеж, стало "легче" та "веселее", — сміється колишня глава Держкомпідприємництва 58-річна Олександра Кужель. — Минулого тижня проходили два форуми малого бізнесу. Жодного позитивного виступу на них я не почула. Всі сказали, що йде жорстке погіршення умов ведення бізнесу.

У четвер вилучили 23 комп'ютерні сервери, які обслуговували таксі Києва. Сьогодні ринок цих послуг "стоїть". Це — чисто політичний крок влади, бо вона розуміла, що таксисти були готові до нового страйку.

Хто створює найбільші проблеми в бізнесі?

— Найбільші — з податківцями. Вони практично перетворилися в репресивний орган. Тиск став сильніший. Хабарництво за останні роки зросло.

Скільки треба платити, щоб підприємця не чіпали?

— Від 10 до 100 тисяч гривень за вирішення маленької проблеми. Фірма повинна після реєстрації кожен 13-й місяць підтверджувати свій статус. Тобто звернутися до реєстратора і сказати, що працює за такою-то адресою. Якщо такого звернення нема, податкова зразу їде на фірму й арештовує її рахунки. Її просто руйнують.

Які наслідки таких дій?

— Підприємці закривають свій бізнес.

Глава уряду Микола Азаров доручив першому віце-прем'єрові Валерію Хорошковському очолити роботу з дерегуляції підприємництва й завершити її до кінця поточного року. Це вдасться?

— Скажіть, чи можна закінчити очищення питної води? Це постійний процес. Так і з дерегуляцією. Вона вимагає постійного перегляду документів, які створюють погані умови для існування бізнесу. Його не можна закінчити.

Зараз ви читаєте новину «"Таксисти були готові до нового страйку"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути