пʼятниця, 31 жовтня 2014 07:15

Сформувати уряд, затвердити бюджет. І негайно братися за реформи

Автор: підготувала Ольга Москалюк
 

Дмитро Тимчук, 42 роки, "Народний фронт":

– Завдання номер один – боротьба з корупцією та люстрація. Треба відсторонити чиновників, які себе дискредитували. Друге – вирішити проблему обороноздатності, реформувати армію. Розуміємо, що необхідно якнайшвидше проводити реформи в усіх сферах. Їх потрібно робити комплексно. На жаль, через бойові дії на Донбасі не можемо пустити великі кошти на зміни в соціальній, економічній сферах.

Павло Розенко, 44 роки, "Блок Петра Порошенка":

– Нагальне завдання – якнайскоріше завершити коаліційні переговори. Вже в день відкриття сесії Верховної Ради призначити нового прем'єр-міністра. Далі – сформувати уряд, затвердити бюджет. І негайно братися за реформи. Їх доведеться робити одразу в усіх сферах життя: економіка, судоустрій, місцеве самоврядування, децентралізація, виборче законодавство. Також – викорінення корупції.

Олексій Скрипник, 50 років, "Самопоміч":

– Перше: запустити люстрацію і по­збавити недоторканності народних депутатів. Друге: децентралізація бюджету на наступний рік. Третє: війна – розібратися, як і чим воюємо. Четверте: вирішити газове питання.

Юрій Павленко, 39 років, "Опозиційний блок":

– Накласти мораторій на підвищення тарифів на послуги житлово-комунального господарства, щоб люди змогли пережити зиму. Повернути надбавки вчителям і лікарям. Наступне – відродити промисловість. Зокрема, на Донбасі. Багато підприємств зорієнтовані на російський ринок. Проте він щодня для нас закривається. Потрібно знайти рішення, як вижити таким підприємствам.

Ігор Попов, 42 роки, "Радикальна партія":

– Найголовніше – сформувати коаліцію, обрати уряд і затвердити бюджет на 2015 рік. Це треба зробити до кінця листопада, щоб можна було рухатися далі.

Андрій Павловський, 49 років, "Батьківщина":

– Треба зміцнювати обороноздатність держави, будувати потужну армію. Продовжити приймати антикорупційні закони. А також – дати поштовх розвитку економіки.

Віктор Таран, 36 років, політолог:

– Насамперед необхідно створити дієву коаліцію і сформувати професійний Кабінет Міністрів. Далі – затвердити реалістичну програму реформ. І розпочати їх. Насамперед в оборонній сфері, військово-промисловому комплексі й у всьому, що пов'язано з бюджетом. Реальне покращення побачимо з початком децентралізації влади. Тоді зможемо збільшити видатки на освіту, медицину, інфраструктурні проекти. Знизивши податковий тиск, пожвавимо роботу малого і середнього бізнесу.

Борис Кушнірук, 48 років, економіст:

– Народні депутати мають запустити ключові реформи – в економіці, правоохоронній системі, судочинстві. Далі – ухвалити максимально реалістичний бюджет. Потрібно перестати дотувати вугільну галузь, житлово-комунальний сектор, транспортний. Серед пільговиків залишити тільки самотніх пенсіонерів, інвалідів, багатодітні сім'ї.

Зараз ви читаєте новину «Сформувати уряд, затвердити бюджет. І негайно братися за реформи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути