вівторок, 23 серпня 2016 07:30

З такими "антикорупціонерами" корупціонерів нам не треба

Автор: підготувала Ірина Патлатюк
 

Олігарх-утікач Курченко хоче повернути собі нафтопереробний бізнес

"Господарський суд Одеської області 18 серпня визнав банкрутом місцевий нафтопереробний завод. Це дає Сергієві Курченку (фінансист "сім'ї Януковича", під час Майдану втік у Росію. — ГПУ) можливість повернути підприємство у свої руки", — пише у блозі нардеп із фракції "Народний фронт" Тетяна Чорновол, 37 років.

Позаторік Сергій Курченко, якому зараз 30 років, отримав громадянство Росії. Там переховується від українських правоохоронців. Проти нього відкрили кілька кримінальних справ. Його група в нафтогазовій та банківській галузях завдала державі збитків на понад 5 млрд грн. Зараз намагається повернути собі вплив на Одеський нафтопереробний завод.

"Суд затвердив реєстр грошових вимог кредиторів ОПЗ на суму 14 млрд грн. Ці кредитори — офшорні фірми Курченка, — пише Тетяна Чорновол. — Паралельно він організував димову завісу в інформаційному просторі. Так звані младореформатори (керівник Центру протидії корупції Віталій Шабунін, екс-заступник генпрокурора Віталій Касько, народні депутати Сергій Лещенко й Мустафа Найєм. — ГПУ) пікетували Генпрокуратуру. Вони публічно тиснуть на Юрія Луценка. Хочуть припинити кримінальне переслідування Сергія Курченка. При чому не приховують цю ганебну мотивацію. Лещенко заявив, що вимагає забрати "справу Курченка" у прокурорів Матіоса й Кулика. Хоча розслідування активізувалося останнім часом — саме після передачі справи Матіосу, — констатує Тетяна Чорновол. — Порахуємо, скільки коштують для країни младореформатори від младоолігарха.

Перше: 50 мільярдів гривень так званих "коштів Януковича". Адже саме нардепи-младореформатори не допустили повернення цих украдених грошей у бюджет. Вони блокували голосування у Верховній Раді закону про так звану спецконфіскацію. Мустафа Найєм визнав це. З такими "антикорупціонерами" корупціонерів нам не треба.

Курченко через своїх агентів впливу намагається заблокувати розслідування Генпрокуратури стосовно схем по скрапленому газу, — продовжує Тетяна Чорновол. — У Німеччині триває слідство: як за гроші, здобуті злочинним шляхом в Україні за цими схемами, Курченко купив там активи. Мова йде про компанії, що володіють 170 заправками в Німеччині. Саме у справі щодо скрапленого газу в Генпрокуратури найбільший прогрес. Тому младореформатори вищать, аби знищити прокурора Кулика. Їхній шабаш коштує країні десятки мільярдів".

Зараз ви читаєте новину «З такими "антикорупціонерами" корупціонерів нам не треба». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути