пʼятниця, 23 жовтня 2009 07:13

Із пагорба міністра Шандри видно частину Києва

Автор: фото: Андрій ШМАТОВ
  На цьому пагорбі в селі Лісники, що за вісім кілометрів від Києва, будується міністр з питань надзвичайних ситуацій Володимир Шандра. Робітники вже почали зводити будинок та паркан, заасфальтували дорогу
На цьому пагорбі в селі Лісники, що за вісім кілометрів від Києва, будується міністр з питань надзвичайних ситуацій Володимир Шандра. Робітники вже почали зводити будинок та паркан, заасфальтували дорогу

"Уже кілька місяців будівництво у Шандри йде без зупинки. І вдень, і вночі техніка працює. Місяць тому навіть проклали нову асфальтну дорогу", — каже 50-річний Володимир, житель села Лісники, що за 8 км від Києва. Показує на пагорб, де будується міністр з питань надзвичайних ситуацій Володимир Шандра, 46 років. — У нього там цілий комплекс. Увесь горб його, десь півтора гектара. З того місця навіть частину Києва видно".

Сотка землі у Лісниках коштує близько 30 тис. грн, кажуть в агентстві з нерухомості. Тож ділянку Шандри оцінюють близько в 4,5 млн грн.

— Так, будуюся в Лісниках, — підтверджує міністр. — Але більше ніяких коментарів.

За півкілометра до нового обійстя прокладений свіжий асфальт. Кілька робітників "Київспецмонтажу" поправляють бордюри. На пагорбі бульдозер розрівнює землю. Одна за одною приїжджають машини з піском. Шестеро робітників копають траншею під фундамент паркану.

— Ми нічого не знаємо. Якщо скажемо, то нас ще виженуть. Ми і так недавно тут на роботі, — каже один із них. — Ідіть до прораба.

Із вагончика виходить похмурий чоловік років 60 у синьому ватнику й касці.

Таких ділянок біля Києва чотири

— Це приватна власність, забирайтеся! — обурюється. Ім"я називати відмовляється. —  Немає чого тут завидувати. Люди мають гроші й будують собі, що хочуть. Вас шо, жаба давить?

Тим часом машини вивозять із будмайданчика землю. З десяток робітників щойно почали зводити стіни будинку. Використовують червону цеглу. Задіяні два крани. Поодаль видно фундаменти менших, очевидно, господарських споруд.

— Тут буде гараж, — стиха каже один із будівельників і показує на місце біля дороги. — Всього будівель буде на 3 тисячі квадратних метрів.

Розповідає, раніше ця земля належала будівельній компанії "ХХІ век", якою володіє депутат Київради Лев Парцхаладзе. Він будується на сусідньому пагорбі. З іншого боку від Шандри звів дім художник 43-річний Сергій Поярков, який продає політикам свої картини.

— У нас тут унікальна місцевість, — хвалиться Поярков. — Вид — на 360 градусів. Видно Київ від Теремків до Осокорків, Лавру, вся Конча-Заспа під ногами, Дніпро. Таких ділянок біля Києва чотири. У мене, Шандри, Парцхаладзе і ще в одного. Як говорив Марк Твен: "Купуйте, люди, землі. Це товар, який більше не буде випускатися".

У Лісниках живе чимало відомих людей.

— Багато депутатів, міністрів. Чув, збирається будуватися Віталій Кличко (чемпіон світу з боксу, депутат Київради. — "ГПУ"), — говорить місцевий житель Євген, 25 років. — Є будинок співачки Руслани Лижичко, депутата Романа Зварича. Прості люди живуть внизу села, а все, що на горбах, то багаті повикупляли.

Торік міністр заробив 230 тисяч гривень

Торік Володимир Шандра заробив 230 тис. грн, зазначає він у своїй декларації про доходи. На рахунках у банках мав майже 8 млн грн. У його приватній власності квартира 192 кв. м. Про земельну ділянку — жодної інформації. Загальний дохід сім"ї Шандри 2008-го склав 843 тис. грн.

Міністр родом із Тернопільщини. В політику потрапив 2002 року, коли став нардепом від "Нашої України". Через три роки його обрали міністром промислової політики. 2006-го пішов радником до президента Віктора Ющенка. Через рік отримав призначення на посаду міністра надзвичайних ситуацій за квотою блоку НУ-НС.

Його дружина — двоюрідна сестра чоловіка Віталіни Ющенко, доньки президента. Зять глави держави Олексій Хахльов замінив Шандру на посаді голови правління Славутського руберойдного заводу і директора комерційної фірми "Шар". Вони обидва були акціонерами цих компаній.

Зараз ви читаєте новину «Із пагорба міністра Шандри видно частину Києва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути