пʼятниця, 12 серпня 2016 07:35

Росія має план висадки десанту на український берег

— Росія не припиняє постачати техніку на Донбас. Не тому, що нарощує силу, а тому, що бойовики її постійно псують, — каже 44-річний Дмитро Тимчук, народний депутат, координатор групи "Інформаційний спротив". — Останнім часом найбільше завозять у Новоазовський район — Маріупольський напрямок. Доукомплектовують підрозділи. Додаткових сил із Росії не перекидають.

24 травня штаб АТО повідомив, що Кремль зосередив на кордоні з Україною 16 батальйонних і вісім тактичних груп — 34,6 тис. військовослужбовців. На озброєнні є чотири тактичні ракетні комплекси "Точка-У", 257 танків, 1102 БТР та БМП, 285 одиниць артилерії, 151 система реактивного залпового вогню, 461 літак, 303 вертольоти, 30 бойових кораблів і чотири підводні човни.

1 червня з'явилася інформація, що в Білорусі облаштували летовище для ударної авіації. До міста Клинці Брянської області неподалік кордону з Україною росіяни розташували 28-му окрему механізовану бригаду. Відновлюють військове містечко. Прибув ешелон важкої техніки й вагони з особовим складом.

Заступник міністра оборони РФ генерал Дмитро Булгаков заявив, що до кінця року збройні сили Росії мають провести близько 4 тис. маневрів. 15 серпня відбудуться навчання "Кавказ 2016" за участю військових частин південного військового округу. Він розташований упритул до кордону з Україною.

— Перекидати ­війська до нашого кордону росіяни почали з кінця 2015 року, — продовжує Дмитро Тимчук. — Перекидають цілі бригади. Але там будуються військові містечка. Тому важко однозначно звинуватити в підготовці до наступу. У них є виправдання: Україна — не дружня держава, тому ми будуємо бази.

За останній рік у Криму кількість російських військових збільшилася до 30 тисяч осіб. Але проводити наступальну операцію з Криму через ті два перешийки — дурня з військової точки зору. Невеличке угруповання наших військ заблокує все.

У планах російського генштабу є проведення морської десантної операції. Але Україна теж два роки не сиділа без діла. У нас наліт пілотів авіації вже, як у спеціалістів НАТО. Зріс у чотири рази. Серйозно готуються війська берегової охорони.

Зараз ви читаєте новину «Росія має план висадки десанту на український берег». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути