неділя, 27 січня 2013 10:41

"Регіонал" Гєллєр матиме у Раді власну їдальню, душову й туалет

Автор: фото з сайта www.pravda.com.ua
  Для голови бюджетного комітету Євгена Гєллєра розширили робоче приміщення — об’єднали три кабінети. Ремонт триває з 12 грудня минулого року
Для голови бюджетного комітету Євгена Гєллєра розширили робоче приміщення — об’єднали три кабінети. Ремонт триває з 12 грудня минулого року

До 5 лютого мають завершити ремонт у кабінеті голови бюджетного комітету Верховної Ради "регіонала" Євгена Гєллєра. Його затіяли 12 грудня торік. Це — на столичній вул. Банковій біля Будинку з химерами.

На останньому шостому поверсі об'єднали три кабінети — 613, 614 та 615. Там має бути приймальня, робочий кабінет, кімната для відпочинку, їдальня, окремий туалет і душова. Для цього додатково проклали каналізацію. Гєллєр — із близького оточення мільярдера Ріната Ахметова. До обрання депутатом 2006-го очолював футзальний клуб "Шахтар" із Донецька, з 2009 року — президент футбольної луганської "Зорі". За неформальним статусом, керівник бюджетного комітету — вище, ніж заступник голови Верховної Ради. Адже з ним узгоджують усі видатки державного бюджету.

— Там последний ремонт был, наверное, лет 15 назад, — говорить попередник Гєллєра екс-нардеп 55-річний Валерій Баранов. — Я ничего в кабинете не делал. Только принес свой телевизор и кофеварку. У нас с первым замом Владиславом Лукьяновым была общая приемная. Никаких комнат для отдыха не было.

У вівторок увечері в приміщенні, де має бути приймальня Гєллєра, жінка у брудних чорних штанях, білій кофтині та синіх гумових рукавицях мете віником пил із підлоги, встеленої паркетом. Тут ремонтні роботи майже закінчили. Стіни пофарбовані у персиковий колір. Стеля — підвісна з маленькими лампочками. Троє робітників стоять біля риштування, роздивляються пластикове вікно. Потім ідуть до сусідньої кімнати і зачиняють двері.

Поряд із приміщенням для Гєллєра — приймальня та кабінет його першого заступника "регіонала" Сергія Буряка, що пройшов до Верховної Ради як самовисуванець. Для нього вибили стіну між 616-м та 617-м кабінетами, зробивши один. Тут також підвісна стеля, двоє вікон. На підлозі розстелений великий шматок паперу. Пахне лаком для покриття паркету. У приймальні на стелі — дірка. Видно проводи. На дверях немає табличок.

Частина коридору шостого поверху заставлена коричневими шафами. Деякі — вкриті целофаном. Поверх зеленого шкіряного дивана лежать три такі ж перевернуті крісла. Біля сходів розкидані мішки з цементом, паперові пакети. Валяється порожня півторалітрова пляшка з-під слабогазованої мінералки. Лежить коробка від душової кабіни "Корра". Поруч — шість відер фарби. Килимова доріжка вздовж коридору застелена сірим целофаном. У кутку за дверима складені темно-сині куртки робітників.

Під кабінетом Гєллєра поверхом нижче знаходиться зала засідань комітету. Неподалік — кабінет №519 самовисуванця 49-річного Олега Канівця. На дерев'яних дверях табличка з прізвищем, ім'ям та по батькові. Всередині півкімнати займає шафа. Навпроти — стіл депутата з комп'ютером і трьома стаціонарними телефонами, тумба, на якій стоїть телевізор. Трохи далі — стіл для помічника. Вікна затуляють жовті штори з білими занавісками.

— Можливо, перемістимо телевізор у кут, — Олег Леонідович спирається на стіл, дивиться на порожні полички в шафі. — Треба ще чайник принести, щоб можна було гостей чаєм пригощати. Ремонт робити не планую. Немає необхідності. У Києві винаймаю офіс, де займатимуся позакомітетними справами. А на окрузі взяв два приміщення у Жидачівській та Стрийській райдержадміністраціях, аби там були приймальні. Вони були вбитими, тому роблю ремонт власним коштом. Обійдеться десь у 20 тисяч гривень.

— А скільки Гєллєр витратив на свій кабінет?

— Навіть не знаю, — розводить руками депутат. — Не розумію, навіщо душова та їдальня? Може, він збирається проводити тут по 16 годин на добу?

Робить ремонт і перший віце-спікер комуніст Ігор Калєтнік. Його кабінет розташований у режимній зоні будівлі парламенту на Грушевського, 5.

— Він витратив приблизно 12 тисяч гривень, — каже комуніст 45-річний Олександр Голуб.

— Если человек нормальный, то всегда создает для себя комфортные условия, — говорить "регіонал" 59-річний Михайло Чечетов. — Может поставить там кондиционер. Когда бывает 30-градусная жара, то как в таких условиях работать? Может привезти свою мебель. Когда каденция закончится, заберет ее назад. В этом ничего страшного нет.

В апараті Верховної Ради стверджують, що за власний кошт ремонт у своїх кабінетах роблять дев'ятеро нардепів: члени фракції Партії регіонів Євген Гєллєр, Олександр Волков, Сергій Буряк та Оксана Калєтнік, а також Віталій Ярема та Дмитро Андрієвський — від "Батьківщини", позафракційні Ігор Рибаков та Юрій Дерев'янко і перший віце-спікер комуніст Ігор Калєтнік.

Зараз ви читаєте новину «"Регіонал" Гєллєр матиме у Раді власну їдальню, душову й туалет». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

53

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути