вівторок, 02 березня 2010 08:02

"Президент буде найбільшим моральним авторитетом" - Видрін

"Президент буде найбільшим моральним авторитетом" - Видрін

Заступник секретаря Ради нацбезпеки й оборони 60-річний Дмитро Видрін розповідає, як розвиватиметься країна наступні п"ять років:

— Мінімум два роки долатимемо наслідки кризи. Будемо прощатися з ілюзіями, що невеличка купка людей може щось зробити. Потім можливе  поступове зростання. Його швидкість залежатиме від того, чи знайдуть посадовці точки взаєморозуміння. І ще два роки точитиметься боротьба за майбутнє.

Як розвиватиметься країна?

— За інерцією. Намагатимемось реанімувати стару індустріальну базу, стати індустріальною країною. Можливо, будемо переходити на комп"ютерні технології, біотехнології. У це треба вкладати гроші, аби потім мати прибуток.

Хто може задати такий напрямок розвитку?

— Будь-хто з тих трьох людей, яких Янукович хоче призначити прем"єром. Микола Азаров — найкращий антикризовий менеджер не тільки в Україні, а й у Співдружності Незалежних Держав. Сергій Тігіпко — модернізатор, він також може зробити такі реформи. Арсеній Яценюк знає, як знаходити гроші під найкращі умови та залучати їх в економіку. Хоча це не обов"язково робити владі — президенту чи прем"єру. Рішення може прийняти політична й економічна еліта країни.

Арсеній Яценюк знає, як знаходити гроші

Як ділитимуть повноваження президент і прем"єр?

— Якби прем"єром залишилася Тимошенко, конфлікти були б неминучими. Але в мене є відчуття, що вже за тиждень вона піде з цієї посади. Шукатимуть такого главу уряду, щоб не конфліктував із президентом. А формальний розподіл повноважень насправді мало на що впливає. Скоріше за все, президент буде найбільшим моральним авторитетом і йому підпорядковуватимуться інші.

Чи Партія регіонів передаватиме частину влади на місця?

— Так, "Регіони" повинні відпрацювати свою назву. Це є й у їхній програмі. Їм треба лише виконувати її. Ми постійно ділимо владу по горизонталі — парламент, суди, президент, Кабмін. А треба перш за все по вертикалі — на центральну та місцеву.

Зараз ви читаєте новину «"Президент буде найбільшим моральним авторитетом" - Видрін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути