вівторок, 08 листопада 2016 07:50

Голови облдержадміністрацій мають понад 370 гектарів землі і 800 мільйонів гривень

30 жовтня завершився перший етап електронного декларування. Документи про свої статки та майно оприлюднили і 24 керівники обласних державних ­адміністрацій. За минулий рік вони задекларували близько 800 млн грн на банківських рахунках і в готівці. ­Також — 373,4 га землі. Це приблизно 523 футбольних поля.

Найбагатшим виявився голова Миколаївської облдержадміністрації, представник "Блоку Петра Порошенка" 39-річний Олексій Савченко. Він задекларував 611,2 млн грн. Більшу ­частину цих грошей зберігає в банках. Решта — готівка. Також задекларував права на 65 пісень і музичних творів. 5 млн грн торік пожертвував партії.

Керівник Дніпропетровської ОДА 44-річний Валентин Резніченко має 31 млн грн. У голови Чернігівської обласної адміністрації 43-річного Валерія Куліча — близько 26 млн грн.

Найбільше землі має голова Житомирської ОДА 40-річний Ігор Гундич — майже 163 га. Голова Хмельницької ОДА 43-річний Олександр Корнійчук торік отримав понад 57 тис. грн допомоги з безробіття. Водночас задекларував 6 млн грн та $100 тис. готівки. Має 41 об'єкт нерухомості, 121 га землі, п'ять автівок.

— Президент України — мільярдер. Чому б головами обласних адміністрацій не призначати мільйонерів? Це люди з його оточення, — каже філософ Ігор Лосєв, 61 рік.

— Декларування — це лише документально-цифрове підтвердження того, про що всі знали. Цей процес нічим не закінчиться. Інакше треба буде вирішувати питання про офшори, бізнес керівників держави. Тому зна­йдуть кількох жертв для відмазки перед Заходом — і все. Суть політики нинішньої влади — змінити все так, щоб нічого не змінилося. Ухвалюють закони, що дають змогу безкарно красти. На цьому побудована вся державна система. Її треба ламати. Це вимагає великих соціальних струсів, боротьби, можливо — навіть кровопролиття. За всі роки в нас не було докорінної зміни влади. Структура зараз така ж, яка була за Леоніда Кучми.

Зараз ви читаєте новину «Голови облдержадміністрацій мають понад 370 гектарів землі і 800 мільйонів гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути