середа, 04 січня 2017 00:35

Пінчук пропонує капітуляцію перед Москвою

Україна повинна піти на "болючі компроміси" у відносинах із Росією заради миру, пише 29 грудня український олігарх 56-річний Віктор Пінчук в американській газеті "Волл-стріт джорнел".

Зокрема, Україна має тимчасово відмовитися від членства в Євросоюзі як мети на найближче майбутнє і визнати, що не приєднається до НАТО ні найближчим часом, ні в середньостроковій перспективі.

"Крим — це Україна, і має повернутися. Але він не повинен стати на заваді досягненню угоди, яка закінчить війну на Донбасі. Пройде 15–20 років, щоб забезпечити достатнє економічне зростання, стабілізувати інфраструктуру, соціальну захищеність і фінансову систему. Тоді всі в Криму захочуть жити в Україні, — пише Пінчук. — Конфлікт на Донбасі ініційований з-за кордону і не є громадянською війною. Не буде умов для чесних виборів, доки Україна не візьме під контроль усю її територію. Але нам, можливо, варто не звертати на це уваги і провести місцеві вибори".

"Те, що Віктор Пінчук сором'язливо називає "болючим компромісом", у дійсності є запрошенням українців до капітуляції. Оскільки він не може не розуміти: слідом за здачею Криму й Донбасу, відмовою вступати в ЄС і НАТО, Україна просто перестане існувати як незалежна держава", — написав у "Фейсбуку" голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров, 59 років.

— Віктор Пінчук завжди був пристосуванцем. Очевидно, він вважає себе посередником між президентами Дональдом Трампом і Володимиром Путіним, — говорить науковий співробітник Канадського інституту українських студій 58-річний Тарас Кузьо. — Українці мають зробити один висновок: не варто довіряти свої національні інтереси власним олігархам. Головна їхня мета — збагачення. Що швидше в Україні відбудеться деолігархізація, то краще. Хоч це і неможливо, доки олігарх керує країною.

Зараз ви читаєте новину «Пінчук пропонує капітуляцію перед Москвою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути