пʼятниця, 21 грудня 2012 06:15

П'ятеро нардепів не мають вищої освіти

П'ятеро нардепів не мають вищої освіти
Фото: ukrslovo.org.ua

У новій Верховній Раді п'ятеро обранців не мають вищої освіти. Серед мажоритарників це представник Об'єднаної опозиції 42-річний Ігор Бриченко. Він переміг в окрузі №130 на Миколаївщині.

В депутати йшов із посади директора приватної фірми "Агросвіт", що вирощує овочі. Зокрема, для компанії "Верес". У декларації про доходи вказав, що торік заробив 6,9 млн грн.

— Я ніколи не ставив перед собою ціль отримати вищу освіту, — розповідає Ігор Віталійович. — Заробляти довелося ще зі школи. Працював у полі: то збирали, то сапали. То за те время, що я на землі, можу научить учоних. Є багато аграріїв із вищою освітою, але якщо вести з ними діалог, то вони дуже далекі від сільського господарства. Я ж закінчив профтехучилище на тракториста-машиніста. Всю жизнь пропрацював на землі. Останні 10 років вплотную займаюся овочівництвом. Єслі нада буде, то закінчу університет.

Четверо депутатів без вищої освіти обрані до парламенту за списками.

45-річна Світлана Фабрикант. №25 "Партії регіонів". Має загальну середню освіту. Не закінчила Одеський університет ім. Мечникова. Наприкінці 1990-х була головним редактором місцевої телекомпанії "Ріак-інформ". 2009-го очолила місцеву організацію "Сильної України" Сергія Тігіпка. Донедавна працювала в Міністерстві соцполітики — начальником відділу реформування соцсфери патронатної служби віце-прем'єра Тігіпка.

69-річний Мустафа Джемілєв. №12 "Батьківщини". У травні 1944-го його разом з іншими кримськими татарами депортували до Узбекистану. Там працював токарем на авіазаводі. За антирадянську діяльність засуджений до 15 років. Коли повернувся в Україну, очолив Меджліс кримськотатарського народу. Обирається нардепом із 1998-го.

52-річний Анатолій Вітів. №6 "Свободи". Навчався в профтехучилищі міста Стрий на Львівщині. Був слюсарем. До обрання в парламент працював менеджером зі збуту луцької приватної компанії "Мельник Є.І.", що торгує деревиною. Очолював Волинський обласний осередок "Свободи", обирався депутатом облради. У декларації про доходи зазначив, що заробив торік 1200 грн, а дружина — 17 тис.

51-річний Олександр Мирний. №18 "Свободи". Керував хмельницьким товариством "Агрос-Віста", що вирощує свиней. Заробив торік 7,5 млн грн. Надав свій офіс у центрі Києва для партійного штабу.

Усі 32 комуністи та 34 "ударівці" — з вищою освітою.

Зараз ви читаєте новину «П'ятеро нардепів не мають вищої освіти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

51

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути