вівторок, 10 вересня 2013 06:30

Опозиція назвала кандидатів на перевибори в п'ятьох округах

10-й місяць Верховна Рада працює не в повному складі. Замість 450 нардепів на роботу ходять 443. Після голосування на 5 округах "результати виборів не вдалося встановити", постановив Центрвиборчком. У лютому через суд мандати відібрали також у депутатів-мажоритарників — позафракційних Олександра Домбровського та Павла Балоги.

За призначення повторних виборів на 15 грудня цього року проголосував 371 нардеп. Але на округах Балоги та Домбровського перевиборів не буде. Опозиція вважає, що депутатів позбавили мандатів незаконно.

Керівник "Батьківщини" Арсеній Яценюк пообіцяв, що на повторних виборах опозиція підтримуватиме кандидатів, які балотувалися від неї торік. У столиці — "свободівця" Юрія Левченка, в Обухові на Київщині — Віктора Романюка, в Черкасах — Миколу Булатецького, у Каневі на Черкащині — Леоніда Даценка, в Первомайську на Миколаївщині — Аркадія Корнацького.

Партія регіонів визначиться з кандидатами згодом. Проведуть соцдослідження, щоб обрати найпопулярніших, обіцяє "регіонал" 59-річний Михайло Чечетов:

— Если в округах представители местной элиты, даже если они не из Партии регионов, покажут лучший результат, мы готовы их поддержать.

Кандидат у нардепи від "Батьківщини" по округу №194 в Черкасах 60-річний Микола Булатецький каже, що досі має підтримку 30% виборців.

— Люди не вірять, що один депутат може змінити ситуацію в парламенті, тому настрої у нас трохи пасивні. Але згідно з нашим дослідженням, на вибори збираються десь 55 відсотків людей, — розповідає Микола Іванович. — Зараз більше працюю як депутат Черкаської міськради. Не йду на компроміси з владою. Показую виборцям, що маю стержень. Паралельно розробляю програми на вибори. Влада буде робити все, аби не допустити перемоги опозиційних кандидатів. Мій опонент, заради якого фальшували результати, Валентина Жуковська також балотуватиметься. Піар практично не зупиняла — намагається купити виборців, починаючи від підтримки шкіл, закінчуючи наведенням ладу у дворах. Для цього, на відміну від мене, має колосальний ресурс.

Продовжував роботу в окрузі №223 і "свободівець" 28-річний Юрій Левченко:

— Багато людей думають, що я є народним депутатом де-юре, тому телефонують із проханням допомогти. Зокрема щодо незаконних забудов чи комунальних проблем. Ми робимо все можливе. Агітацією займаємося постійно. У моєму районі щотижня стоять до 10 наметів, де роздаємо газети й листівки. Маю інформацію, що Віктор Пилипишин (екс-голова райдержадміністрації. — "ГПУ") знову балотуватиметься. Минулого разу ми проявили слабкість, коли члени дільничних виборчих комісій попросилися відпустити їх відпочити, бо дві доби були на ногах. Ми пішли на поступку. Хоча за законом вони мали здати документи, бо вже привезли їх до окружкому. У той час і були зіпсовані бюлетені. Зараз такого не допустимо. Вимагатимемо, аби виконувався закон без жодних гуманітарних поблажок.

"Це психологічна перемога напередодні президентських виборів"

Виборча кампанія буде складною і брудною, вважає голова Комітету виборців 37-річний Олександр Черненко:

— Владі та опозиції потрібні свої депутати, як своєрідна психологічна перемога перед президентськими виборами. Але цього разу до процесу буде більше уваги. На ці п'ять округів дивитиметься вся Європа.

Питання, хто представлятиме владу, чи будуть вони маскуватися під самовисуванців. У Києві навряд чи влада підтримає Пилипишина після бійок та фальсифікацій на його окрузі. Очевидно, зроблять ставку на нового кандидата й у Первомайську на Миколаївщині.

Зараз ви читаєте новину «Опозиція назвала кандидатів на перевибори в п'ятьох округах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути