вівторок, 02 липня 2013 00:30

Опозиція може цей тиждень поблокувати трибуну

У Верховній Раді почався останній сесійний тиждень. Після нього депутати підуть на літні канікули до осені.

В останні дні Рада планує ухвалити мінімум 15 законопроектів. Першочергові будуть урядові — про перевибори у "проблемних округах", розширення прав Рахункової палати, введення векселів та заборону дискримінації сексменшин.

— Серед найбільш значущих буде питання про призначення виборів у проблемних округах, — говорить 52-річний Володимир Фесенко, директор Центру політичних досліджень "Пента". — Враховуючи значення цієї теми для підписання Угоди про асоціацію з Євросоюзом, шанс на те, що рішення буде проголосоване — високе. Але тут справа не тільки у значущості, а й у тому, що зараз втратила актуальність проблема їх проведення у серпні (відповідно до закону, потрібно 60 днів на підготовку. — "ГПУ"). Тож вибори можуть призначити на вересень. Це рішення буде компромісним для влади та опозиції. Якщо деякі важливі для уряду законопроекти не вдасться провести на цьому пленарному тижні, то парламентська більшість може зібрати позачергову сесію наприкінці липня — на початку серпня.

Депутати не розглядатимуть резонансних питань, вважає політолог 44-річний Кость Бондаренко:

— Опозиція може цей тиждень поблокувати трибуну. А чому ні?! Вони майже цілу сесію її блокували. Вважають, що правильно роблять, бо це піднімає їм рейтинг.

 

 

Зараз ви читаєте новину «Опозиція може цей тиждень поблокувати трибуну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути