вівторок, 29 травня 2012 07:00

"Місце Наливайченка — у першій п'ятірці об'єднаної опозиції"

Автор: фото з сайта www.glavcom.ua
  Віктор Небоженко: ”Наливайченко хотів влаштувати реальну перебудову в ”Нашій Україні”
Віктор Небоженко: ”Наливайченко хотів влаштувати реальну перебудову в ”Нашій Україні”

45-річний Валентин Наливайченко склав із себе повноваження голови політради партії "Наша Україна" та зупинив членство у цій політичній силі. Пояснив це затягуванням участі "НУ" у формуванні об'єднаної опозиції.

— У Наливайченка був давній конфлікт із так званим сімейним консервативним оточенням Ющенка, — пояснює політолог 59-річний Віктор Небоженко. — Говорю про Віру Ульянченко, брата Петра, племінника Ярослава, кумів і сватів. Наливайченко хотів влаштувати реальну перебудову. Це зробити йому не дали. А він честолюбний.

Чому саме зараз Наливайченко залишив "Нашу Україну"?

— Це пов'язано із зовнішніми факторами. Ніби нещодавно Ющенко літав у бібліотеку Буша в Америку. І там з ним серйозно розмовляла не діаспора, а впливові політики та сказали, що має дистанціюватися від "злочинного режиму". А потім на чиказький саміт НАТО полетів Наливайченко (21-22 травня. — "ГПУ"). Саме після цього він і зробив висновки про свої подальші перспективи. Приводом для розлучення Наливайченко назвав те, що оточення Ющенка не хоче брати участь в об'єднаній опозиції. Його опоненти в "Нашій Україні" хотіли створити альтернативу опозиції Тимошенко — Яценюка. Це не підходить Наливайченкові, бо він не хоче бути з людьми, які по 15 років сидять у Верховній Раді та дискредитували себе. Сам Наливайченко не був у парламенті й не заплямований.

Які його політичні амбіції і потенціал?

— Він не обмежуватиметься мажоритарним округом. Створить загальнонаціональну партію чи рух.

Кажуть, від об'єднаної опозиції він отримає мажоритарний округ на Тернопільщині чи місце у списку.

— Місце Наливайченка — у першій п'ятірці об'єднаної опозиції, або він спокійно йде по мажоритарці. Він розуміє, щоб втриматися в політиці, треба об'єднуватися. Поодинці всіх знищать. І не обов'язково бити одне одного. Ти можеш із відразою ставитися до когось, але якщо він допомагає вирішити якусь проблему для країни, то співпрацюй з ним. У Британії з ХІІ століття політики конфліктують одне з одним, але що стосується інтересів країни — вони єдині.

Хто ще з відомих людей може вийти з "Нашої України"?

— Там, крім Ющенка і тих, хто належить до його родоплемінного клану, нікого не лишиться. До жовтня всі парламентарії, колишні депутати, керівники великих обласних організацій зникнуть із партії. Наливайченко дав їм сигнал.

Зараз ви читаєте новину «"Місце Наливайченка — у першій п'ятірці об'єднаної опозиції"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

22

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути