Ексклюзиви
пʼятниця, 03 серпня 2012 06:15

"Минає час старих політиків. Прийшов наш час"

Автор: фото надане прес-службою партії ”україна — вперед!”
  Лідер партії ”Україна — Вперед!” Наталія Королевська провела з’їзд і оприлюднила список кандидатів у народні депутати. Село Буки Київської області, 1 серпня
Лідер партії ”Україна — Вперед!” Наталія Королевська провела з’їзд і оприлюднила список кандидатів у народні депутати. Село Буки Київської області, 1 серпня

Увечері в середу в село Буки на Київщині з'їжджаються понад тисячу людей. Тут має відбутися з'їзд партії Наталії Королевської "Україна — Вперед!". Сцену встановили посеред поля. Присутні розсаджуються на місцях, деякі фотографуються на тлі краєвидів.

На встановлених біля сцени екранах показують документальний фільм про політичну діяльність Королевської та її біографію.

Серед натовпу йде футболіст 35-річний Андрій Шевченко. Його обступають люди, просять автографи і фотографуються з ним.

Голос зі сцени оголошує про початок з'їзду. Запрошують до слова лідера партії "Україна — Вперед!" 37-річну Наталію Королевську. Вона проходить між рядами і піднімається на сцену. На ній біла літня сукня, волосся підібране. Люди встають, вітають її оплесками.

— Нам говорили, неможливо створити партію нових лідерів. Сьогодні це реальність, — починає виступ вона. За її спиною — обрій і видно захід сонця. — Ми тут, і ми команда. Я рада, що ми змогли стати плечем до плеча і не завдяки, а всупереч усьому, що відбувалося біля нас. Ми змогли об'єднатися, об'єдналися кращі з кращих, об'єдналися ті, хто нічого ніколи не боявся, об'єдналися ті, хто вірить в Україну.

— Як гарно, — каже хтось.

Королевська запрошує до слова свого заступника Євгена Суслова. Після нього виступають ще троє учасників з'їзду з різних регіонів України.

Наступний — актор 44-річний Остап Ступка. Він — третій у списку партії "Україна — Вперед!". Його вітають оплесками.

— Дивлюся, аж світає, край неба палає, соловейко в темнім гаї сонце зустрічає, тихесенько вітер віє, — починає актор свій виступ віршем Тараса Шевченка. — Отак само як зараз у нас із вами тихесенько віє вітер. Коли я їхав сюди, то отримував незбагненне задоволення. Подивіться навколо — яка в нас красива держава!

Люди кілька секунд аплодують.

— Що стосується культури, яку я представляю, бо здебільшого я буду говорити і працювати на українську культуру, ситуація не така, як хотілося б, — продовжує Ступка. — Потрібно зробити багато змін. Є багато ідей, які потрібно втілити в життя. У нас чудова команда, у нас енергійна команда, у нас команда, яка може дійсно втілити в життя ідеї у багатьох сферах — наука, спорт, культура, політика. Я вдячний за пропозицію співпрацювати, і як українець, я буду завжди відстоювати українські ідеї з командою "Україна — Вперед!".

На сцену запрошують футболіста Андрія Шевченка. Його представляють другим номером списку. Люди аплодують.

— Шева!— чути серед гостей.

— Я грав у найбільших командах світу, виграючи кубки, медалі, "Золотий м'яч". Я пишався тим, що я українець, — каже він. Його перебивають гучні оплески. — Коли мене представляли як українця, я вважав, що це мій внесок у престиж України. Я люблю Україну, вона у моєму серці. Я хочу, щоб люди у моїй країні жили краще, щоб у них було майбутнє, і для цього я прийшов у політику. Я знаю, що таке перемога, та як її досягти. Будь-яку перемогу забезпечує команда — потужна, професійна, дружна. Найчастіше на стадіоні я чув гасло: "Вперед, Україно!". Сама доля підказала мені мій вибір.

Шевченка проводжають оплесками. На сцену виходить перший номер у списку — Наталія Королевська:

— Сьогодні ми асоціюємося із силою, яка може робити в країні зміни. Зміни, на які чекають люди вже 20 років. Ми можемо, зробимо це. Ми поборемо корупцію. І це не порожні слова, не популізм. Ми закінчимо з цим беззаконням в країні, з цією несправедливістю. Ми сподіваємося, що Україна буде йти вперед.

Королевська зупиняється на кілька секунд і продовжує:

— За 20 років в Україні змінилися два покоління. Я дивлюся на свого сина, який уже досить дорослий. Я знаю, що їхнє покоління буде ще вище нашого. Наші політики не хочуть міняти нічого. Вони хочуть жити минулим, вони хочуть натягнути над нами купол, вони хочуть винаходити свої колеса і змушувати нас на них їздити. Ми цього не хочемо. Життя змінюється, змінюється світ, прийшов час цифрового покоління, прийшов час нашого покоління брати на себе відповідальність, брати відповідальність за майбутнє країни, за те, в якій країні будемо жити ми і будуть жити наші діти. Я впевнена, що так само, як зараз сонце йде за захід, так само минає час старих політиків. Прийшов наш час.

Гості з'їзду бурхливо реагують на слова Королевської. Оплески не вщухають 20 с.

— Я пишаюся нашою командою. Пишаюся тими людьми, які прийшли самі і стали поруч, підставили плече і взяли на себе тягар відповідальності. 20 років у нашій країні вважається, що політика — брудна справа, в політику боялися йти, і завжди мудрі люди залишалися осторонь. Так от сьогодні настав той час, що люди, які досягли багато чого, люди, які реалізували себе, люди, які можуть реалізувати себе абсолютно в інших галузях і напрямках, зрозуміли, що настав їхній час, прийшов час не відсиджуватися і відмовчуватися, не просто заробляти гроші, а прийшов час брати на себе відповідальність будувати нову країну та знати, що тільки від нас сьогодні, від нашої волі й сили духу залежить те, якою буде Україна, — говорить вона. — Мрії здійснюються, коли ми починаємо дію. У нас є економічний план. Ми об'єднали команду нових лідерів. Настав час здійснити мрію більшості українців, громадян, які вірять в нашу країну і хочуть бути впевненими у майбутньому. Я переконана, ми переможемо — переможе Україна. Я переконана, що Україна буде рухатися вперед. Україна — вперед!

Люди встають з місць та хвилину аплодують. До Королевської підходять соратники і вітають її. Вона обнімається з колегами та йде зі сцени. До неї, Шевченка та Ступки підбігають люди, просять автографи.

— Насправді їхня ідея для нашої країни досить нова, — каже студентка 20-річна Олександра Сухорукова.

— Також у них нова команда, яку ще не бачили при владі. І це цікаво, — підхоплює В'ячеслав, який стоїть поруч.

— Ідея розширити перспективи і не залишити їх просто перспективами, а зробити їх реальнішими речами, — продовжує Олександра. — Я вчуся у Національному політехнічному інституті. У нас багато факультетів, які готують чудових спеціалістів, але після завершення навчання не у всіх є місце, де працювати. Наші спеціальності перспективні, але в Україні — у далекому майбутньому. Будемо вірити, що нові люди, нові політики це все-таки змінять.

— Згоден. Бо хочеться вірити, що партія зробить більшу частину своїх обіцянок, — додає хлопець.

За годину розпочинається концерт гурту "ТіК".

"Заробітна плата тисячу євро та пенсія 500 євро — це реальність"

Лідер партії "Україна — Вперед!" Наталія Королевська оголосила три основні завдання для своїх соратників:

— Перше завдання — нова якість політики. Ми повинні привести в політику людей, які будуть працювати на країну і для людей, а не конвертувати країну у свої кишені. Людей, для яких справою честі буде довести собі, вам, нашим дітям, що Україна — гідна набагато більшого. Наша друга мета — нова економіка, економіка сильна, процвітаюча, яка створює високотехнологічні й високооплачувані робочі місця, економіка, за якої заробітна плата тисячу євро та пенсія 500 євро — це реальність, а не популізм. Ми знаємо, й у нас є нова економічна модель, у нас є чіткий і зрозумілий план дій. І сьогодні вже є команда, яка зможе реалізувати наш план. Третє та головне завдання — нова країна. Країна, в якій люди зможуть жити гідно, бути впевненими у завтрашньому дні, мати можливість реалізуватися. Для цього, я вважаю, і це моя принципова позиція, що політиків будуть оцінювати громадянські суспільства, що політиків оцінюватиме громадськість не за кількістю даних обіцянок, а за якістю їх виконання. По тому, скільки створено робочих місць, як виконані соціальні стандарти. Скільки нашої молоді залишилося тут на Батьківщині, а не поїхали шукати долі за кордоном. І тільки так ми побудуємо нову якість політики з новим лідером і новою країною.

 

Зараз ви читаєте новину «"Минає час старих політиків. Прийшов наш час"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути