Ексклюзиви
пʼятниця, 09 листопада 2012 00:45

"Леся Оробець витягла печатку з трусів голови комісії"

Автор: фото з сайта www.radiosvoboda.org
  Голова окружкому №194 Ольга Козько лежить на столі із печаткою та ключами від сейфу з документацією. 2 листопада їй стало зле. Коли її хотіли винести на ношах, присутні заблокували двері і не давали це зробити. Двері вибили з іншого боку працівники міліції, і жінку відвезли до лікарні
Голова окружкому №194 Ольга Козько лежить на столі із печаткою та ключами від сейфу з документацією. 2 листопада їй стало зле. Коли її хотіли винести на ношах, присутні заблокували двері і не давали це зробити. Двері вибили з іншого боку працівники міліції, і жінку відвезли до лікарні

Кандидат від Об'єднаної опозиції підприємець 59-річний Микола Булатецький на окрузі №194 у Черкасах переміг із розривом 12 тис. голосів самовисуванку, президента заводу "Азот" Валентину Жуковську. Центрвиборчком збирається провести на цьому окрузі перевибори.

— Рішення ЦВК злочинне, — говорить Микола Іванович. — За підсумковими протоколами порушення були лише на одній дільниці з 83.

Чому точиться така боротьба за ваш округ?

— Група Фірташа — Льовочкіна — Хорошковського просила президента дати їм округ у Черкасах. Вони пообіцяли, що покладуть перемогу йому під ноги. Вклали великі гроші в Жуковську. Доручили вибори провести місцевій владі. Фірташа та його команду "розводили", що Жуковська однозначно перемагає. Результат був повною несподіванкою для них. Вона перемогла тільки на двох дільницях — у тюрмі та СІЗО.

Затримка з підведенням підсумків була лише через порушення на дільницях?

— Ні. Коли вийшли на фінішну пряму, приїхав представник прокуратури і попередив міліцію, що не повинні доставляти членів комісії до ЦВК. Ми з  правоохоронцями один одного знаємо, вони нам про це розказали. Мене хотіли захопити бойовики, щоб деморалізувати ситуацію в комісії. Мої люди відтягнули мене на третій поверх приміщення та заборонили виходити. Сказали: "Ми вас обрали не для того, щоб вас прикончили". А самі билися з бойовиками. Це не дивлячись на те, що на засіданні були нардепи. Леся Оробець п'ять діб не виходила звідти. Останні два дні ще був депутат Остап Семерак, міжнародні спостерігачі.

Працівники міліції заблокували комісію і винесли її голову Ольгу Козько. А вона в трусах сховала печатку. Але Леся Оробець витягла печатку в неї з трусів і забрала ключ (від сейфа. — "ГПУ"). Ми думали, що членів комісії там повбивають. Організували 10 автобусів супроводу до Києва, щоб у дорозі не сталися якісь ексцеси з виборчою документацією. Міліція заблокувала автобуси. Тому чотирьох членів комісії в своїх машинах супроводжували депутати і спостерігачі. Тримали зв'язок телефоном. Нам таки вдалося законно привезти документацію у Центрвиборчком.

Братимете участь у перевиборах у разі їх призначення?

— Навіть не хочу думати про це. Я подам до українського та міжнародного судів. Буду роз'яснювати, що в країні при владі злочинний режим. Намагатимуся донести до світової спільноти, що відбувалося. Ми живемо у країні суцільного злодійства. Влада вважає нас за рабів, які не мають права навіть на думку. Україні далі немає куди опускатися. Кожен повинен над цим замислитися.

Зараз ви читаєте новину «"Леся Оробець витягла печатку з трусів голови комісії"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути