пʼятниця, 02 вересня 2016 06:00

Електронне декларування запустили вдруге

1 вересня в Україні запрацювала система електронного декларування. Протягом 60 днів подати декларації зобов'язані близько 50 тис. високопосадовців. Зокрема, президент і прем'єр-міністр, їхні радники й помічники, міністри, нардепи, судді, прокурори. Мають заповнити документ про майно, доходи, витрати та фінансові зобов'язання за минулий рік. Декларацію подаватимуть за допомогою електронного підпису.

"Відмова від подання декларації або приховування в ній майна на суму понад 362 500 гривень тепер є злочином за статтею Кримінального кодексу", — написав у "Фейсбуку" народний депутат 39-річний Єгор Соболєв.

За внесення неправдивих даних каратимуть штрафом від 42,5 тис. грн до 51 тис. грн або громадськими роботами та позбавленням волі до двох років.

Через інтернет громадяни матимуть доступ до всіх декларацій посадовців.

Уперше Національне агентство з питань запобігання корупції запустило систему 15 серпня. Вона була недопрацьована і не мала сертифіката безпеки. Через вісім днів доступ до системи припинили. 31 серпня Державна служба спеціального зв'язку видала необхідний дозвіл для роботи програми.

Запровадження електронного декларування — одна з умов Євросоюзу для надання Україні безвізового режиму.

Зараз ви читаєте новину «Електронне декларування запустили вдруге». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути