вівторок, 29 січня 2013 00:15

Екс-прем'єрка хоче об'єднати три партії

Екс-прем'єр, лідерка "Батьківщини" Юлія Тимошенко закликала свою політичну силу, "Свободу" та УДАР об'єднатися і створити єдину опозиційну партію. Мовляв, тільки так можна спинити "каток Партії регіонів". Про це Тимошенко написала у листі до Дня Соборності.

— У нас різні програми, політичні платформи, різна ідеологія, а відтак і різний виборець, — каже 41-річний Віталій Кличко, лідер УДАРу. — Працювати кількома силами набагато ефективніше. Це довели й минулі вибори.

— Дуже важко лібералів, соціал-демократів і націоналістів звести до купи — це непродуктивно. У жодній країні світу такого немає, бо штучне об'єднання приречене на розвал, — говорить 36-річний Юрій Сиротюк, народний депутат від "Свободи".

Спочатку варто навести лад у "Батьківщині", вважає нардеп від цієї партії 55-річний Сергій Сас:

— У зверненні Юлії Тимошенко йдеться про об'єднання опозиційних сил навколо спільних завдань. Лише в перспективі йдеться про утворення єдиної партії. УДАР і "Свобода" ще не до кінця реалізували себе. Вони відчувають підтримку громадян та перспективи росту. Тому й не хочуть об'єднуватися в одну партію.

Юлія Тимошенко мислить більш глобально, ніж опозиційні вожді у парламенті, вважає політолог 56-річний Вадим Карасьов.

— Вона оцінює ситуацію з погляду революційного розвитку ситуації, — каже Вадим Юрійович. — Опозиційні ж вожді розмірковують з точки зору вигоди для своїх партій, їх посилення. Мріють, що хтось із них вийде у другий тур президентських виборів. Не розуміють, що це гратиме на користь Януковича. Останні роки в Україні показали: завжди програють ті команди, де є конфлікти. Тому, не об'єднавшись, опозиція може програти 2015 року.

Зараз ви читаєте новину «Екс-прем'єрка хоче об'єднати три партії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути