четвер, 16 червня 2011 06:45

"До осені мене хочуть усунути"

Автор: фото: Андрій Шматов
  Василь Хара: ”Завдяки моїм депутатським погонам не можуть забирати власність так нахабно, як звикли”
Василь Хара: ”Завдяки моїм депутатським погонам не можуть забирати власність так нахабно, як звикли”

Генпрокуратура завела 10 кримінальних справ щодо незаконного відчуження санаторіїв Федерації профспілок. Мовляв, збиралися віддати у приватні руки понад 20 об'єктів.

— Прийшов час, щоб задовольнити апетити тих, хто зазіхає на власність Федерації, — каже 63-річний Василь Хара, голова ФПУ та нардеп-"регіонал". — Нещодавно надійшла пропозиція від іноземної фірми щодо вкладення інвестицій. Відразу почули прем'єр-міністра Криму Джарти. Він заявив про наміри передати ряд санаторіїв і готелів у Криму в управління ізраїльській компанії. Це була провокація, бо ми тільки готувалися розглянути пропозицію. Хтось зрозумів, якщо інвестиції вкладуть іноземці, то потім буде дуже важко забрати собі це майно. Такі, як Джарти та йому подібні, намагаються показати, що тринькаємо власність направо і наліво, й забрати все під корінь.

Як відбуваються перевірки Генпрокуратури?

— Постійно викликають сотні людей, вимагають надати якісь абсурдні документи. Питання ставлять провокаційні: "Скажіть, а Хара не просив вас по такому-то питанню відносно власності підтримати таке-то рішення?" Незважаючи на те, що в законах щодо профспілок прописано — втручання у внутрішні справи заборонено.

Проти голови "Укрпрофоздоровниця" Миколи Суботи порушили справу по заводу міста Суми трирічної давнини. А вона ніяк не пов'язана з його діяльністю. І це стало системою по всій Україні. Я прийняв рішення: якщо вимоги ідуть з порушеннями, то без мого відома нічого не робити і не з'являтися у Генпрокуратуру.

Як Генпрокуратура аргументує свої дії?

— Стверджує, що об'єкти, про які йдеться, це державна власність. Відповідно до Конституції і законів, це власність Федерації, вона прирівняна до приватної власності і є недоторканою. В будь-якому випадку рішення може прийняти тільки суд і тільки на основі Конституції. Якщо її вилучатимуть, то мають нам компенсувати. Але вилучення можуть проходити тільки за надзвичайних обставин — війни, наприклад.

Кажуть, що такими перевірками вас хочуть усунути з посади.

— Завдяки моїм депутатським погонам вони не можуть забирати власність так нахабно, як звикли. Тому поставлене завдання, аби до осені вибити мене з посади голови й отримати прямий доступ до вилучення власності. Генпрокуратура — це тільки інструмент вирішення проблеми. Ініціатори знаходяться вище. Хто поруч з Джарти, можу тільки здогадуватися. Можливо, вплинули мої критичні зауваження на адресу Василя Надраги (перший заступник міністра соціальної політики. — "ГПУ"). Це людина Володимира Литвина й керівника його фракції Ігоря Шарова. Тому це може бути помста з боку Верховної Ради.

Зараз ви читаєте новину «"До осені мене хочуть усунути"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути