середа, 24 березня 2010 07:46

"До листопада економічна ситуація стабілізується"

Автор: фото з сайта www.i.focus.ua
  Директор Інституту глобальних стратегій  Вадим Карасьов: ”Восени опозиція ще перебуватиме в ембріональному стані, в ній триватимуть міжусобиці”
Директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов: ”Восени опозиція ще перебуватиме в ембріональному стані, в ній триватимуть міжусобиці”

Постанову про проведення виборів місцевих рад 7 листопада цього року зареєстрував у парламенті депутат-"регіонал" Валерій Коновалюк. Відповідно до закону вибори мали відбутися 30 травня, але Верховна Рада перенесла їх на невизначений термін.

— А тепер у Партії регіонів побачили, що осінь найкращий час для виборів, — каже 53-річний Вадим Карасьов, директор Інституту глобальних стратегій. — Партія регіонів якраз буде на хвилі — зорганізує владу, буде перше соціально-економічне поліпшення, показове наведення порядку. А опозиція ще перебуватиме в ембріональному стані, в ній триватимуть міжусобиці.

Ніхто не гарантує, що соціально-економічне становище в країні поліпшиться до осені.

— Світова економіка потроху виходить з кризи, запрацювали зовнішні ринки. Якраз до листопада 2010 року економічна ситуація майже стабілізується і почне оживати промислове виробництво в Україні. І Партія регіонів разом з урядом Азарова запишуть це собі на рахунок. До цього часу вони візьмуть під контроль адміністративний ресурс на місцях. Недаремно багато хто з керівників виборчих штабів Януковича стали губернаторами областей. Перед ними буде поставлене завдання збільшувати електоральний запас Януковича.

Чи змінять депутати систему виборів за партійними списками на мажоритарну?

— Це невигідно "Регіонам" та іншим великим партіям, які впевнені в домінуванні. Мажоритарка не може гарантувати, що їхні люди потраплять до місцевих рад, а список — гарантує. Менші роздріблені партії, навпаки, зацікавлені в пропорційній системі.

"Регіонали" поки що не готові до бою з Черновецьким

Які шанси на місцевих виборах в Юлії Тимошенко?

— Вона намагатиметься усілякими шляхами їх уникнути. Але Яценюк буде "за", Тігіпко — "за", "Наша Україна" — теж. І Тимошенко тут уже нічого не вирішує.

Але зараз рівень підтримки й Тігіпка знизився.

— Далі його електоральний запас взагалі може похитнутися. Тому йому також не вигідно відкладати вибори в довгу шухляду.

Вибори місцевих рад проводять що чотири роки, мерів — кожні п"ять. Чи варто їх синхронізувати?

— Варто. Думаю, влада буде якось вирішувати це питання.

Прем"єр Микола Азаров відчитав столичну владу за катастрофічний стан комунального господарства. Чи означає це, що на осінь слід чекати переобрання мера столиці?

— Ні. Скоріше почнеться боротьба за Київраду. Вона вже почалася. "Регіоналам" спочатку треба взяти цю вершину, до цього готуватися. А з командою Черновецького вони поки що не рівні в бою.

Зараз ви читаєте новину «"До листопада економічна ситуація стабілізується"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути