вівторок, 21 лютого 2017 00:20

Справи НАБУ розслідують судді, на яких відкриті кримінальні провадження

Справи за зверненням Національного антикорупційного бюро розслідують судді Солом'янського райсуду Києва — Андрій Макуха й Олександр Бобровник. На обох НАБУ раніше відкрило кримінальні провадження.

Про це на засіданні парламентського антикорупційного комітету заявив нардеп від "Народного фронту" Геннадій Кривошея. Уточнив у керівника спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького, чи справді на обох суддів є справи.

— Макуха вже звільнений і не працює. Інформацію щодо проваджень зараз надати не можу, — відповів Холодницький.

— Можливо, слід усунути від розгляду справ НАБУ суддів, які є самі фігурантами кримінальних проваджень? Антикорупційний суд лише посилить проблему. Тоді його судді опиняться зовсім без контролю або так само на гачку, — каже заступник голови комітету Ігор Попов.

Обох суддів НАБУ використовувало для того, аби вони приймали потрібні для бюро рішення, за інформацією ЗМІ. Олександр Бобровник закрив кримінальне провадження проти Юрія Іванющенка — соратника екс-президента Віктора Януковича. Андрій Макуха задовольнив звернення бюро щодо затримання менеджерів Одеського припортового заводу.

Зараз ви читаєте новину «Справи НАБУ розслідують судді, на яких відкриті кримінальні провадження». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути