вівторок, 06 березня 2012 06:30

Янукович приїхав до дітей із вісьма охоронцями

Автор: фото: Ольга Камєнєва
  Президент Віктор Янукович оглядає виставку дитячої творчості ”Країна юних майстрів” у Києві. 2 березня
Президент Віктор Янукович оглядає виставку дитячої творчості ”Країна юних майстрів” у Києві. 2 березня

40 хлопців із хорової капели "Дзвіночок" годину позіхають і штовхаються в холі Київського палацу дітей та юнацтва. Їх вишикували в два ряди о 10.00 — чекають на президента Віктора Януковича, 61 рік. Мають відкривати другу виставку дитячої творчості "Країна юних майстрів".

Позаду хору голосно грає оркестр, хлопці затикають вуха пальцями.

— Стоим ровно, — осмикує кожного хормейстер колективу 50-річна Людмила Керекеша. — Смотрим поверх дверей и улыбаемся.

Двоє хлопців граються копійками. Людмила Вікторівна підходить до них і різко вибиває дріб'язок на підлогу.

— Русский язык понимаете или нет? Станьте красиво. Я сейчас стукну. Клянусь, — каже та стає перед хором. — Сейчас споем для гостей, а потом для президента, если понадобится.

Першою затягує "Високу ноту взяв високий голосок". За ними з усмішками спостерігають віце-прем'єр — міністр охорони здоров'я Раїса Богатирьова, міністр освіти Дмитро Табачник і глава Київської міськдержадміністрації Олександр Попов. За кілька хвилин після закінчення пісні в оточенні восьми охоронців заходить Віктор Янукович. Хор другий раз співає ту ж пісню. Президент аплодує та йде оглядати виставку.

Охоронці не дозволяють нікому підходити ближче, ніж на 3 м. Президент зупиняється біля столу киянина 15-річного Олексія Бараніченка. Він демонструє зібрану власноруч радіокеровану модель 1,5-метрового літака. Макет крутиться перед ним по осі й підіймається над головами до стелі. Охоронці підходять ближче до президента та ширше розставляють ноги.

— У мене вже чотири роки стажу управління, я не боюся людей задіти, — каже Олексій.

Віктор Янукович киває та йде повз басейн із метровими яхтами, моделями гоночних автомобілів. Зупиняється біля винахідника з селища Печеніжин Івано-Франківської області 16-річного Василя Арама. Він привіз на виставку автоматичну машинку для закрутки солінь. Василь ставить півлітрову банку з металевою кришкою у станок і крутить ручку. Після кількох рухів показує щільно закручену кришку.

За 45 хв. президент обходить два поверхи експозицій. Наостанок оглядає пташок та ящірок юних натуралістів. Після екскурсії Віктор Янукович спускається до трибуни з мікрофоном.

— Наука, яку ви опановуєте з дитинства, допоможе відкрити дорослий світ. Маємо надію, що ви підростатимете та переганятимете сьогоднішнє покоління.

Президента чути з динаміків на обох поверхах. Біля гардеробу кілька дітей доїдають бутерброди з котлетами та виходять на вулицю.

— Ох тут и мокрый туман, твою мать! — каже один.

— Леша, не тупи, это не туман, а дождь, — відповідає йому інший.

Хлопцям років із 10-11.

Зараз ви читаєте новину «Янукович приїхав до дітей із вісьма охоронцями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути