вівторок, 17 грудня 2013 10:26

28 євроміністрів чергуватимуть на Майдані

Автор: фото з сайта www.pravda.com.ua
  Американський сенатор 77-річний Джон Маккейн фотографує на телефон протестувальників на столичному майдані Незалежності у суботу ввечері, 14 грудня. На сьомий поверх Будинку профспілок прийшов на інтерв’ю з журналістами ”Української правди”. У цей час на площі триває концерт гурту ”Океан Ельзи” у старому складі. 200-тисячна публіка ввімкнула підсвітку на телефонах і скандує: ”Слава Україні! Героям слава!”. Сенатор штату Аризона, один із найвпливовіших республіканців США, приїхав до України разом із наймолодшим сенатором-демократом Крістофером Мерфі, 40 років, на підтримку Майдану. Наступного дня, в неділю, обидва виступили на Всенародному віче ”День гідності”.

— Ми тут, щоб підтримати право України змінити свою долю, вільно, мирно і демократично, — проголосив Маккейн.

В інтерв’ю ”Українській правді” він заявив, що резолюцію про персональні санкції проти організаторів силового розгону Євромайдану 30 листопада ухвалять в американському парламенті ”швидко й одноголосно”.
Американський сенатор 77-річний Джон Маккейн фотографує на телефон протестувальників на столичному майдані Незалежності у суботу ввечері, 14 грудня. На сьомий поверх Будинку профспілок прийшов на інтерв’ю з журналістами ”Української правди”. У цей час на площі триває концерт гурту ”Океан Ельзи” у старому складі. 200-тисячна публіка ввімкнула підсвітку на телефонах і скандує: ”Слава Україні! Героям слава!”. Сенатор штату Аризона, один із найвпливовіших республіканців США, приїхав до України разом із наймолодшим сенатором-демократом Крістофером Мерфі, 40 років, на підтримку Майдану. Наступного дня, в неділю, обидва виступили на Всенародному віче ”День гідності”. — Ми тут, щоб підтримати право України змінити свою долю, вільно, мирно і демократично, — проголосив Маккейн. В інтерв’ю ”Українській правді” він заявив, що резолюцію про персональні санкції проти організаторів силового розгону Євромайдану 30 листопада ухвалять в американському парламенті ”швидко й одноголосно”.

У п'ятницю, 13 грудня, європейський дипломат, який попросив не називатися, оголосив, що 28 міністрів закордонних справ ЄС по одному чергуватимуть на Майдані. Рада Міністрів з цього приводу мала відбутися вчора у Брюсселі.

— Ідея полягає в постійних візитах до України, почерговому перебуванні там на ротаційній основі. Триває литовське головування в ЄС, і міністр закордонних справ Литви зараз у Києві. Верховний представник із закордонних справ Кетрін Ештон заохочуватиме колег із країн ЄС їхати в Україну, щоб зробити присутність Європейського Союзу там постійною, — повідомляє дипломат інформагенції УНІАН.

У вівторок, 10 грудня, у Страсбургу, президент фракції Європарламенту Альянс лібералів і демократів 60-річний Гі Верховстадт повідомив, що члени його партії постійно перебуватимуть на Майдані. Так хочуть підтримати мирну демонстрацію та запобігти насильству. На прес-конференції депутат також засудив рейд українських правоохоронців на офіс опозиційної партії "Батьківщина" 9 грудня:

— Ми маємо забезпечити постійну присутність наших депутатів. Байдуже, що в Росії це викликає стурбованість. Це українські люди роблять свій вибір, і ми сподіваємося, що насильство більше не повториться.

Зараз ви читаєте новину «28 євроміністрів чергуватимуть на Майдані». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути