Ексклюзиви
пʼятниця, 10 лютого 2012 05:30

"Людям дуже цікаво читати декларації про доходи"

 

Громадський рух "Чесно" висунув сім критеріїв оцінки діяльності нинішніх депутатів і кандидатів у депутати. Актуальність цих оцінок для громадян України визначили шляхом загальнонаціонального опитування. Інформацію про кандидатів "Чесно" поширить перед виборами до парламенту.

— Критерій номер один для виборців — чи не був депутат замішаний у корупційних діях, — каже 60-річна Ірина Бекешкіна, директор Фонду "Демократичні ініціативи". Опитування провели за участі цього Фонду. — Корупційні дії кандидатів буде складно досліджувати. Можна посилатися лише на відкриті джерела, і то, якщо депутат цих фактів не спростував.

Другий висновок з опитування — людям дуже цікаво читати декларації про доходи кандидатів у депутати. Суспільство дозріло, щоб їх аналізувати. Правда, рішення Конституційного суду дозволяє кандидатам не публікувати декларації. Ми звернемося з пропозицією до кандидатів зробити це добровільно. Люди побачать, хто відкрив інформацію, а хто — ні, й зроблять висновки. Це може стати вирішальним під час підрахунку голосів.

Інформація про кандидата не буде вирішальною під час виборів. Пенсіонерам можуть роздати продуктові пайки, і в окрузі знайдуться 20 тисяч бабусь, які підтримають будь-кого. Тому ми будемо переконувати людей, що гречку можна брати, але не можна продавати совість.

Опитування засвідчило, що нема відмінностей в оцінках жителів різних регіонів, — додає Бекешкіна. — Це якраз той випадок, коли Схід та Захід разом.

Зараз ви читаєте новину «"Людям дуже цікаво читати декларації про доходи"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути